Edirne FAYTONCULARIN SICAKLA İMTİHANI (ÖZEL HABER)

FAYTONCULARIN SICAKLA İMTİHANI (ÖZEL HABER)

22.07.2014 - 16:16 | Son Güncellenme:

.

FAYTONCULARIN SICAKLA İMTİHANI
 (ÖZEL HABER)

Edirne’de turistik amaçlı hizmet veren faytoncular, aşırı sıcak havadan bunalan atlarını saat başı yıkayarak serinletmeye çalışıyor.
Edirne 25 Kasım Stadyumu yanındaki alanda bulunan ve turistlerin ilgi odağı olan geleneksel faytonlar, bugünlerde aşırı sıcaklarla boğuşuyor. Faytoncular, özellikle öğle saatlerinde aşırı sıcaklardan dolayı bunalan atlarını her saat başı yıkayarak serinletmeye çalışıyor.
11 yaşından itibaren faytonculuk yaptığını anlatan Erol Gümüşler (44), yıllardır ailesine bu işle baktığını belirterek, "Edirne’ye dışarıdan gelen misafirleri faytonlarımızla gezdirip işimizi yapıyoruz. Dışarıdan gelen misafirlerimiz bize çok ilgi gösteriyor. Ancak bizim buranın halkı bizi sevmiyor desem yeri var" dedi.
Faytoncu Gümüşler, yıllardır türlü zorluklarla faytonculuktan ekmek kazandıklarını anlatarak, şunları söyledi: "Sıcaklardan bunalan atlarımızı özellikle öğle saatlerinde bir saat su ile yıkayarak serinletmeye çalışıyoruz. Ekmek teknemiz olduğu için mecburuz. Kendimize nasıl özen gösteriyorsak hayvanlarımıza da aynı şekilde özen göstermeye çalışıyoruz. 2 aydır aşırı sıcaklar oldu. Bu da yüce Rabbimizin bize verdiği bir şey" diye konuştu.