Teknoloji FBI'a göre Rus hackerlar ABD’li liberal grupların peşinde

FBI'a göre Rus hackerlar ABD’li liberal grupların peşinde

07.03.2017 - 14:42 | Son Güncellenme:

FBI, Rus hackerların yeni saldırı odağında ABD’deki liberal grupların olduğunu açıkladı. FBI’a göre, hackerlar, kurumların ve kişilerin e-posta ve diğer özel yazışmalarına erişmeye çalışırken, bu gruplardan şantaj yöntemi ile para sızdırmayı da amaçlıyor.

FBIa göre Rus hackerlar ABD’li liberal grupların peşinde

FBI, Rus hackerların başkanlık seçimleri zamanında olduğu gibi liberalleri (solcuları) hedef almaya başladığını açıkladı. Şimdiye kadar en az bir düzine hack olayının ihbar edildiğini bildiren kurum sözcüsü, Rus hackerların kişisel bilgileri ele geçirmek amacıyla saldırılar düzenlediğini dile getirdi. Açıklanan göre e-maillere ulaşmaya çalışan hackerlar, bulabildikleri önemli bilgileri kanıtlarıyla birlikte çalıyor ve şantaj ile binlerce dolar değerinde bitcoin talep ediyor.

Haberin Devamı

Yetkililer, daha önce yapılan saldırıların altında, Rusya hükümeti ile bağları olduğu tartışılan Cozy Bear grubuna ait ipuçları bulmuştu. Saldırganların hedeflediği gruplardan birinin ise demokratlara yakın duruşuyla bilinen “American Progress Center” ve Arabella danışmanları olduğu biliniyor. Bunun yanı sıra, Yapılan araştırmalarda, bu saldırıların en büyük motivasyonlarının finansal gerekçeler olduğu iddia edildi.

Saldırganlar, kişisel e-postaların yanı sıra, SharePoint gibi popüler web tabanlı uygulamalardan da gizli belgeleri sızdırdı. FBI hala seçimlerle ilgili siber saldırı iddialarını incelerken, son saldırılar hakkında yorum yapmaktan kaçınıyor. Suçlamaların odağındaki Rusya ise, seçimleri sabote etmeye çalıştığı iddiasını defalarca yalanlamıştı.

Haberin Devamı

Saldırıların yaşanmaya devam etmesiyle iki büyük ülke arasında bir çeşit siber savaş başlayabilir. Amerikalı yetkililer Rusların seçime karışmasıyla siber savaşın başlayabileceğini birçok kez dile getirmişlerdi.