Dünya FBI’dan DAEŞ’e gelin gitti!

FBI’dan DAEŞ’e gelin gitti!

03.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

FBI’ın DAEŞ terör örgütüne katılan Alman rapçiyi takip etmek için Suriye’ye gönderdiği kadın ajanın bu teröristle evlendiği ortaya çıktı

FBI’dan DAEŞ’e  gelin gitti

FBI çalışanı bir kadının, soruşturmakla görevli olduğu üst düzey DAEŞ militanı ile 2014 yılında Suriye’de evlendiği ortaya çıktı. CNN’in ortaya çıkardığı skandalın başkahramanı 2011 yılında FBI’da çalışmaya başlayan Daniela Greene. Çekoslovakya’da doğup Almanya’da büyüyen Greene, üniversite için ABD’ye gitti.

Eğitimini tamamlayan Greene, FBI’da çalışmaya başladıktan üç yıl sonra ‘Individual A’ kod adlı bir DAEŞ militanını takiple görevlendirildi. Individual A olarak anılan kişi, DAEŞ’e katılan Almanyalı rapçi Denis Cuspert’ti. 2010’da geçirdiği kazadan sağ kurtulunca müziği bırakarak Müslüman olan 2013 yılında Suriye’ye giderek örgüte katılan Cuspert, ‘DAEŞ’in ünlü yüzüne’ dönüştü.

Macerası 5 hafta sürdü

Mahkeme kayıtlarına dayandırılan habere göre Green, 2014’te Almanya’ya aile ziyaretine gideceğini üslerine bildirdi, ama Gaziantep’e gidip Individual A’yle iletişime geçti. Daha sonra Suriye’ye geçip Individual A’yle evlendi.

Greene’nin ABD’den ayrıldıktan beş hafta sonra ise Suriye’ye gittiği belirlendi ve hakkında yakalama kararı çıkartıldı. FBI ajanının Suriye macerası sadece 5 hafta sürdü. Suriye’den kaçarak ABD’ye dönen Greene tutuklandı. Yargılanan Greene, Aralık 2014’te iki yıl hapis cezasına çarptırıldı. Mahkemeyle işbirliği yapan Greene hakkındaki dosya, 17 Nisan 2015’e dek gizli tutuldu. Davayı değerlendiren eski ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby’e göre, bu olay FBI için ‘bir utanç kaynağı’ oldu.

Rapçiyle evlendi

Greene’in hapis kararından bir ay sonra dönemin ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, konuyla ilgili bilgilendirildi. Şubat 2015’te de Greene’nin evlendiği Cuspert, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından ‘terörist listesi’ne alındı.