Teknoloji FBI, özel BlackBerry telefonları uyuşturucu kartellerine sattığı iddia edilen CEO'yu tutukladı

FBI, özel BlackBerry telefonları uyuşturucu kartellerine sattığı iddia edilen CEO'yu tutukladı

12.03.2018 - 15:55 | Son Güncellenme:

FBI, suç faaliyetlerini kolaylaştırmak adına uyuşturucu baronlarına özel BlackBerry telefon üreten Phantom Secure şirketinin CEO'su Vincent Ramos'u tutukladı.

FBI, özel BlackBerry telefonları uyuşturucu kartellerine sattığı iddia edilen CEOyu tutukladı

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

FBI, uyuşturucu kartellerine telefon üreten Phantom Secure'un CEO'su Vincent Ramos'u tutukladı. Phantom Secure, özelleştirilmiş BlackBerry modelleri satan bir şirket. Şirket, BlackBerry'yi kutusundan çıkarken daha güvenli hale getirmek için kamera ve mikrofonları kaldırıyor ve güvenli mesajlar sadece özel ağlar aracılığıyla gönderiliyor. Belli işletmeler ve politikacılar böyle bir cihaza ilgi duyabilirken, yayınlanan yeni bir rapora göre, Phantom Secure'un uyuşturucu çetelerine de bu cihazlardan tedarik ettiği iddia edilidi.

Geçtiğimiz hafta ABD'nin Güney Bölgesi Bölge Mahkemesinde açılan bildiriler, Phantom Secure'un kurucusu ve CEO'su Vincent Ramos'u, işlerini yürütmek için suç ortaklığı, komplo kurmakla suçladı. Ayrıca narkotik dağıtımı için bir komploda yer aldığı da iddia edildi. Ramos bunlara yardım ve yataklıktan suçlandı ve tutuklandı. Şikayette şirketin suç faaliyetlerini gizlemeye yardımcı olmak için oluşturulduğu da eklenmiş.

Haberin Devamı

FBI, özel BlackBerry telefonları uyuşturucu kartellerine sattığı iddia edilen CEOyu tutukladı

Rapora göre, kamera ve mikrofonun çıkarılmasının yanı sıra, özelleştirilmiş BlackBerry modellerinin her birinin GPS sistemi, internet tarayıcısı ve normal mesajlaşma sistemi kaldırıldı. Bu telefonlara şifreleme için Pretty Good Privacy (PGP) yazılımı eklendiği ve mesajların yurtdışı ağlardan gönderildiği belirtildi. Bu aygıtlardan birinin ele geçirilmesi durumunda ise içerikler Phantom Secure tarafından uzaktan silinebilir.

Ramos geçen Perşembe günü tutuklandı. FBI Özel Temsilcisi Nicholas Cheviron tarafından yazılan şikayet, Phantom Secure'un özelleştirilmiş BlackBerry telefonlarının büyük uyuşturucu kartelleri ve çok uluslu suç çeteleri tarafından kullanımı hakkında bazı ayrıntılar içeriyor. Cheviron, şu anda dünya genelinde 20 bin Phantom cihazının kullanıldığını, bunlardan yarısının ise Avustralya’da olduğunu tahmin ediyor.