Dünya FBI: Rusya’nın ilişkisini araştırıyoruz

FBI: Rusya’nın ilişkisini araştırıyoruz

21.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey, Rusya’nın ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği ve Başkan Donald Trump’ın kampanyasıyla ilişkisi olduğu yönündeki iddiaları soruşturduklarını belirtti.

FBI: Rusya’nın ilişkisini araştırıyoruz

Comey ile Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) Direktörü Michael Rogers, Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi’nde konuya ilişkin ifade verdi. Comey, FBI’ın, karşı istihbarat çabalarının bir parçası olarak Rusya hükümeti ve ABD 2016 Başkanlık seçimleri arasındaki ilişkiyi incelediğini belirtirken, soruşturmaya Trump’ın çevresindeki kişilerin de dahil edildiğini bildirdi.

Haberin Devamı

Halen süren ve gizli bir araştırma olduğundan, ne yaptıklarını ve kimleri incelediklerini açıklayamayacağını söyleyen Comey, soruşturmanın 2016 Temmuz sonunda başladığını vurguladı. NSA Direktörü Rogers da, 2016 başkanlık seçimine Rusya’nın müdahalesinin olup olmadığı konusunda sert tavır takındıklarını belirterek, “Eğer böyle bir müdahale söz konusuysa, 2020 seçimlerinde de aynı girişimde bulunacaklardır. Buna izin veremeyiz” diye konuştu.

‘Kanıt yok!’

Comey, Trump’ın sosyal medya üzerinden paylaştığı ve eski başkan Barack Obama’nın kendisini dinlediğine ilişkin iddiaların ise doğruyu yansıtmadığını söyledi.

FBI Başkanı, “Başkan’ın tweetlerine duyduğum bütün saygımla dile getiriyorum ki önceki yönetimin dinleme yaptığına dair elimizde kesin bir kanıt yok” ifadesini kullandı. Comey, başkanların böyle bir yetkisi olmadığını ima etti.

Haberin Devamı

Bunun öncesinde Başkan Trump, twitter üzerinden, seçim kampanyasına yardım etmeleri için Ruslarla anlaşma yaptığı iddialarını reddetti ve bunun seçimi kaybettikleri için Demokratlar tarafından uydurulduğunu kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Sean Spicer da toplantı sırasında yaptığı açıklamada, Beyaz Saray’dan birilerinin FBI tarafından araştırılmasıyla ilgilenmediklerini, kendi açılarından hiçbir şeyin değişmediğini söyledi.