Ekonomi FED ‘kese’yi açtı IMF hazır bekliyor

FED ‘kese’yi açtı IMF hazır bekliyor

25.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD Merkez Bankası (Fed) İngiltere’deki referandum kararı sonrası yaptığı açıklamada gerekli olduğunda dolar likiditesi sağlamaya hazır olduğunu belirtti. Fed açıklamasında, şunlar kaydedildi: “Fed gerekli olduğu şekilde, ABD ekonomisi üzerinde de ters etki yaratabilecek olan küresel fonlama piyasalarındaki baskıları ele almak için diğer merkez bankalarındaki swap kanalları üzerinden dolar likiditesi sağlamaya hazır.” ‘Yeni bir ekonomik ilişki’ Yatırımcılar ABD ekonomisindeki olumlu gelişmeler nedeniyle Fed’in yeni bir faiz artışına gitmesini bekliyor. Ancak Fed Başkanı Janet Yellen, bu hafta yaptığı açıklamada İngiltere’nin AB’den çıkması durumunda ABD’ye ciddi yan etkileri olabileceği uyarısında bulunmuştu. IMF Başkanı Christine Lagarde ise İngiltere ve AB’nin yeni bir ekonomik ilişkiye doğru rahat bir geçiş süreci yaşaması için İngiliz ve Avrupalı yetkililerin yakın çalışması gerektiğini söyledi. Lagarde gerektiğinde destek sağlamaya hazır olduklarını da açıkladı.

FED ‘kese’yi açtı IMF hazır bekliyor

ABD Merkez Bankası (Fed) İngiltere’deki referandum kararı sonrası yaptığı açıklamada gerekli olduğunda dolar likiditesi sağlamaya hazır olduğunu belirtti. Fed açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Fed gerekli olduğu şekilde, ABD ekonomisi üzerinde de ters etki yaratabilecek olan küresel fonlama piyasalarındaki baskıları ele almak için diğer merkez bankalarındaki swap kanalları üzerinden dolar likiditesi sağlamaya hazır.”

Haberin Devamı

‘Yeni bir ekonomik ilişki’

Yatırımcılar ABD ekonomisindeki olumlu gelişmeler nedeniyle Fed’in yeni bir faiz artışına gitmesini bekliyor. Ancak Fed Başkanı Janet Yellen, bu hafta yaptığı açıklamada İngiltere’nin AB’den çıkması durumunda ABD’ye ciddi yan etkileri olabileceği uyarısında bulunmuştu. IMF Başkanı Christine Lagarde ise İngiltere ve AB’nin yeni bir ekonomik ilişkiye doğru rahat bir geçiş süreci yaşaması için İngiliz ve Avrupalı yetkililerin yakın çalışması gerektiğini söyledi. Lagarde gerektiğinde destek sağlamaya hazır olduklarını da açıkladı.