Dünya Federal hükümet bir gitti, bir geldi!

Federal hükümet bir gitti, bir geldi!

10.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Amerika Senatosu, 8 Şubat perşembe gecesi saat 12’ye kadar öngörülen süre içinde yeni bütçe üzerinde uzlaşıya varamayınca, federal hükümet 2018 yılı içinde ikinci kez kısmen kapandı. Ancak bu kez durum kısa sürdü...

Federal hükümet bir gitti, bir geldi

Hükümetin “kepenk kapatması”, zorunlu olmayan tüm federal hizmetlerin durdurulması anlamına geliyor. Bunun önlenmesi adına Amerikan federal hükümetine 23 Mart 2018’e kadar finansman sağlayacak geçici bütçe teklifi, Temsilciler Meclisi ve Senato’da sabaha karşı kabul edildi. ABD Başkanı Donald Trump’ın da onaylamasıyla, federal hükümetin kapanma tehlikesi savuşturulmuş oldu.

Haberin Devamı

Cumhuriyetçi ve Demokrat liderler, 2 yıllık bütçe planı üzerinde anlaştıklarını açıklamış, ancak Cumhuriyetçi Kentucky Senatörü Rand Paul’un kürsüyü işgal eylemi, oylamanın yapılmasını geçiktirmişti. Paul, tasarının bütçe açığını artıracağını savunuyor. Demokratlar ise özellikle DACA programının kaldırılmasına itiraz ediyordu.

Federal hükümet bir gitti, bir geldi

Trump: En muhteşem işim Kudüs

ABD Başkanı Donald Trump, “Israel Hayom” adlı İsrail gazetesine verdiği mülakatta, başkanlığının ilk yılındaki en unutulmaz anının sorulması üzerine hiç duraksamadan “Bence en muhteşem anım Kudüs’tü. Kudüs’ü sizin güzel başkentiniz olarak tanımam çok önemliydi. Bir an için bile pişman olmadım” yanıtını verdi. Trump, hep sözünün eri bir adam olduğunu, seçim kampanyasında verdiği Küdüs’ü “İsrail’in başkenti” olarak tanıma sözünü tutarak bunu kanıtladığını ve bir an için olsun bu kararından pişman olmadığını da belirtti.