Siyaset Hırka-i Saadet’i ziyaret etti

Hırka-i Saadet’i ziyaret etti

10.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hırka-i Saadet’i ziyaret etti, Destimal Programı’na katıldı. Dün öğle saatlerinde Kısıklı’daki konutundan ayrılan Erdoğan, Sultanahmet Camisi’ne geldi.

Hırka-i Saadet’i ziyaret etti

Cuma namazını burada kılan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve bazı milletvekilleri eşlik etti.
Namaz çıkışında kendisine yoğun sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar ve turistlerle selamlaşan Erdoğan, bazılarıyla fotoğraf çektirdi.
Buradan Topkapı Sarayı’na geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan önce Hırka-i Saadet’i ziyaret etti, ardından Destimal Programı’na katıldı. Ziyaret ve program basına kapalı gerçekleşti. l İSTANBUL AA

Destimal Töreni nedir?

Farsça ‘mendil’ anlamına gelen destimaller, Osmanlı döneminde yaşayan hayırseverlere hediye ediliyordu. Her sene Ramazan ayının on beşinci günü Topkapı Sarayı’nda düzenlenen Destimal törenlerinde, o dönemin hayırseverleri bir araya geliyor, törende, yoksulları doyuranlar, öğrencilere burs verenler, okullar, hanlar ve kervansaraylar yaptıranlara Hz. Muhammet’in hırkasına dokundurulan bu mendiller hediye ediliyordu.

‘Genç Osman’ tablosu açıldı

Hırka-i Saadet’i ziyaret etti


Topkapı Sarayı Müzesi’ndeki daimî teşhir salonlarındaki ‘Padişah Portreleri’ bölümüne dün Genç Osman olarak da bilinen Sultan II. Osman’ı tasvir eden tablo eklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın açtığı tablo, Genç Osman’ın 26 Şubat 1618’de tahta çıkış törenini gösteriyor. Londra’da Sotheby’s Müzayede evi tarafından geçtiğimiz yıl İslam Dünyası Sanatı bölümünde satışa çıkarılan tablo, 430 bin sterline (2 milyon 250 bin 511 TL) fiyatla Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından satın alınmıştı. Tablo, ismi bilinmeyen Avusturyalı bir ressama ait.