Gündem Fen Bilgisi öğretmenine ‘Hırsız var’ davası

Fen Bilgisi öğretmenine ‘Hırsız var’ davası

07.05.2015 - 06:26 | Son Güncellenme:

BOLU'da, fen bilgisi öğretmeni Utkum Kozanoğlu’na (36), 'Ülkenin başında hırsızlar var' dediği iddiasıyla 'kamu görevlisine hakaret' suçlamasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Fen Bilgisi öğretmenine ‘Hırsız var’ davası


Kozanoğlu, Bolu 4’üncü Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada suçlamayı reddetti.

Haberin Devamı

Okul öğretmenlerinden Hasan Ali Yücel hakkında öğrencilere 'Başımızda hırsız var' diye konuşma yaptığı iddiasıyla Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikâyet olduğunu anlatan Kozanoğlu, "Bu yüzden okulumuza müfettiş gelmişti. Öğrenciler 'Öğretmenimizi neden şikâyet etmişler?' diye sorunca ben de, 'Başımızda hırsızlar var' diye bir kelime kullanmış ancak bu iftira dedim. Daha sonra müfettişler işin içine beni de katarak sanki bu cümleyi ben söylemişim gibi idari işlem yapmışlar" dedi.

Tanıklık yapan 8 öğrenci ile öğretmen Hasan Ali Yücel de Kozanoğlu'nun sözlerini doğruladı. Duruşma ertelendi. Zonguldak’ta ise 3 Haziran 2013’teki bir eylemde attıkları sloganla, dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri iddia edilen ÖDP İl Başkanı Ali Deliak, Çetin Yılmaz, Hüseyin Atakan Coşkun ve Erhan Dağhan hakkında karar çıktı.

Haberin Devamı

Ereğli 2’nci Asliye Ceza Mahkemesi, Deliak’a 11 ay 20 gün hapis verip 7 bin 80 lira adli para cezasına çevirdi. Diğer sanıklara ise para cezası verilip hükmün açıklanması ertelendi.

Mesut ÇATAK - Taner BAYAR / DHA -