Gündem Fen liselerinin önemi Sputnik kriziyle anlatılacak

Fen liselerinin önemi Sputnik kriziyle anlatılacak

23.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahçeşehir Üniversitesi ve İstanbul Atatürk Fen Liseliler Derneği’nin (İAFED) ortaklaşa düzenleyeceği ‘Küresel Rekabette Bilim Eğitimi: Fen Liseleri Sempozyumu’, 26-27 Mayıs tarihlerinde Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

Fen liselerinin önemi Sputnik kriziyle anlatılacak

Fen liselerindeki mevcut sorun ve çözüm önerilerinin ele alınacağı sempozyuma dikkat çekmek için hazırlanan ilginç tanıtım videosu ise sosyal medyada izlenme rekorları kırıyor. Hollywood yapımı filmleri aratmayan, senaryosu bizzat İstanbul Atatürk Fen Liseliler Derneği tarafından çekilen tanıtım filminde; 1957 yılında Sovyetler Birliği’nin ABD’den önce uzaya gönderdiği ‘Sputnik’ uydusu ve ardından yaşanan ‘Sputnik krizi’ni ele alınıyor.

Haberin Devamı

Gençler teşvik edilmeli

Fen liselerinin öneminin mizahi bir dille anlatıldığı tanıtım videosunda ABD eski Başkanı Eisenhower’ın Amerikan Senatosu’nu olağanüstü toplantıya çağırarak, araştırma komisyonu kurulmasını istemesi de yer alıyor.
Dört dakikalık tanıtım videosu; tüm dünyanın gözü önünde gerçekleşen Sputnik krizi üzerinden iyi üniversitelere sahip olmanın yeterli olmadığı, gençlerin erken yaşlarda bilimsel çalışmalara yönlendirilmesi ve teşvik edilmesi gerektiği ile ilgili farkındalık oluşturmasını anlatıyor.

Davet filmi aynı zamanda fen liselerinin stratejik öneme sahip kurumlar olduğun mesajını veriyor. l MERT İNAN İstanbul