Gündem Fenerbahçe Başkanlığına kimler aday oldu?

Fenerbahçe Başkanlığına kimler aday oldu?

31.05.2018 - 11:46 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Spor Kulübü, 20 bini aşkın oyun kullanılacağı seçimle yeni başkanını belirlemek için günleri sayıyor.

Fenerbahçe Başkanlığına kimler aday oldu

Fenerbahçe Genel Kurulu ne zaman?

Haberin Devamı

Uzun bir süredir sarı-lacivertli taraftarların yanı sıra diğer takım taraftarları tarafından da merakla beklenen Fenerbahçe Genel Kurulu’na sayılı günler kaldı. Fenerbahçe Spor Kulübü Seçimli Olağan Genel Kurul Toplantısı 2-3 Haziran 2018 tarihinde gerçekleşecek. Aylardır başkan olabilmek için gereken seçim çalışmalarını sürdüren adaylardan daha fazla oy almayı başaran isim, 3 Haziran 2018 Pazar günü kesin olarak Fenerbahçe Spor Kulübü’nün başkanı olacak. Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Spor Kompleksi Fenerium Tribünü’nde gerçekleşecek olan seçime yaklaşık 25 bin 600 kişinin katılımı bekleniyor. Seçimde yer almaya hakkı olan Genel Kurul üyeleri kendilerine iletilen sandık ve sıra numarası ile oylarını kullanabilecekler.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Başkanlığına kimler aday oldu?

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün yeni başkanı olmak için Fenerbahçe Genel Kurulu’na adaylığını koyan isimler Aziz Yıldırım ve Ali Koç oldu. İki aday da seçim çalışmalarını büyük bir titizlikle aylar boyunca sürdürdü. Yoğun bir temponun ardından kimin başkan seçileceği ise merak konusu oldu.

Aziz Yıldırım kimdir?

Aziz Yıldırım, 2 Kasım 1952 tarihinde Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde dünyaya geldi. Eğitim hayatına Düzce’de başlayan Yıldırım, aynı zamanda Hamidiyespor Kulübü’nde amatör olarak spor hayatına başladı. Sonrasında üniversite eğitimi için Ankara’ya gelen Aziz Yıldırım, Ankara Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi’nden inşaat mühendisi unvanı ile mezun oldu. Mezuniyetinden sonra kendisine Maktaş Mühendislik isminde bir firma kuran Aziz Yıldırım, altyapı ve üstyapı müteahhitlik hizmetleri vermeye başladı. 1990-92 yılları boyunca Fenerbahçe Yönetimi’nde görev aldı. 15 Şubat 1998 tarihinde yapılan başkanlık seçimlerinde adaylığını koyan Aziz Yıldırım, rakibi Vefa Küçük’ü 1 oyla geçerek ilk başkanlık unvanını almış oldu. Aziz Yıldırım, 1998 yılından bu yana Fenerbahçe Spor Kulübü’nün Başkanlığını yapmaktadır.

Ali Koç kimdir?

Ali Koç, 2 Nisan 1967 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Londra’da Harrow School ile başladığı eğitim hayatını ABD Houston Texas Rice University’de devam ettirdi ve ABD Boston’da bulunan Massachusetts Harvard University’de yaptığı yüksek lisansla tamamladı. ABD’de çeşitli kuruluşlarda görev alan Ali Koç’un Türkiye’de ki ilk iş deneyimi, Koç Holding AŞ Kurumsal İletişim ve Bilgi Grubu Başkanlığı idi. 2008 yılından bu yana Koç Holding A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olan Ali Koç aynı zamanda Fenerbahçe Spor Kulübü’nün eski yöneticisidir. Fenerbahçe Kongre Üyesi olan Ali Koç, 30 Mayıs 2015 tarihli Olağan Kongre’de bir sonraki seçim için aday olacağını açıklamıştı. O günden bu yana 1907 Fenerbahçe Derneği’nin kurucusu olarak burada da aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir.