Adana Fenerbahçe Hayali Kurarken Boğulan Futbolcu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Fenerbahçe Hayali Kurarken Boğulan Futbolcu Son Yolculuğuna Uğurlandı

27.07.2017 - 12:59 | Son Güncellenme:

.

Fenerbahçe Hayali Kurarken Boğulan Futbolcu Son Yolculuğuna Uğurlandı

Adana’da sulama kanalında boğulan TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor’un 16 yaş altı takımı kaptanı Furkan Oruç son yolculuğuna uğurlandı. Baba Yusuf Oruç, milli futbolcu Emre Mor’u örnek alan oğlunun Fenerbahçe’de oynama hayalleri kurduğunu anlatarak, "Takım kaptansız kaldı" dedi.
TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor’un U-16 takımının kaptanı, Sarıçam Spor Lisesi üçüncü sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Furkan Oruç, takım arkadaşlarıyla atrenman yaptıktan sonra Yüreğir ilçesindeki Kışla Mahallesi’deki tesisin yanından geçen Devlet Su İşleri’ne ait sulama kanalında serinlemek istedi.
Çok iyi yüzme bilmeyen genç daha sonra akıntıya kapılarak gözden kayboldu. Boğularak hayatını kaybeden Oruç’un cansız bedeni, sulama kanalının Ali Hocalı Mahallesi’ndeki kolundan çıkartıldı.
Furkan Oruç’un cenazesi, Adana Adli Tıp Kurumu Morgu’nda yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi.
Furkan Oruç’un takım arkadaşlarından Mehmet Yıldız, olaydan 3-4 saat sonra arkadaşlarını kaybettiklerini öğrendiğini belirterek, “Çok yetenekliydi. Türkiye’de hatrı görülecek, hızlı çocuklardan biriydi. Dalgınlığına gelmiş. Yüzmeyi bilmeyen bir çocuk nasıl giriyor o suya biz bile bilmiyoruz” diye konuştu.
Genç forvetin cenazesi daha sonra son yolculuğuna uğurlanmak üzere Buruk Mezarlığı’na getirildi. Anne Fatma Oruç ve arkadaşları güçlükle ayakta durabildi. Takım arkadaşları, Furkan’ın tabutunun üzerine Adanaspor’da terlettiği formalarını örttü.
Kayhan Sivlim isimli alt yapı oyuncusu, “Bize her zaman önderlik ederdi, çok iyi kaptanımızdı. Bir maçta kazanmayı emrederdi ancak kaybedince de ’canımız sağolsun’ derdi. Mekanı cennet, toprağı bol olsun. Öğrendiğimizde şaka sandık. Haberlerde görünce ne yapacağımızı şaşırdık. Allah’ın takdiri, köprüden atlamış” şeklinde konuştu.
Furkan Oruç’un gözü yaşlı babası Yusuf Oruç ise 6 çocuğundan en sonuncusunu kaybettiğini dile getirerek şunları söyledi:
“Ciğerimizdi bizim. Takım kaptansız kaldı. En son Emre Mor’u örnek alıyordu. Gitti. Sulama kanalına girmemesi için 3 gündür yalvarıyordum söz verdi ama girdi. Melek gibi çocuktu. O kanalda yüzecek kadar yüzme bilmiyordu. Fenerbahçe’de oynamak istiyordu. Gidecekti, başka çare yoktu.”
Genç futbolcunun cenazesi, cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.