Bursa FENERBAHÇE’Yİ GEÇİP ŞAMPİYON OLDULAR

FENERBAHÇE’Yİ GEÇİP ŞAMPİYON OLDULAR

14.05.2016 - 15:17 | Son Güncellenme:

.

FENERBAHÇE’Yİ GEÇİP ŞAMPİYON OLDULAR

U21 Ligi’nin 33. haftasında 77 puan ile en yakın rakibi Fenerbahçe’nin 4 puan önünde lider giren Bursaspor, Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde oynanan mücadelede Torku Konyaspor’u farklı mağlup ederek sezonun bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nde oynanan müsabakayı Başkan Ali Ay, yönetim kurulu üyeleri, Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edabali, Onur Divan Kurulu Başkanı Kadir Şankaya, Divan Başkanlık Kurulu Başkanı İdris Sevinç ve yaklaşık 300 taraftar takip etti.
Müsabakaya istekli başlayan yeşil-beyazlı ekip, 15. dakikada Furkan Soyalp’in penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Bu golün 3 dakika sonrasında Talha Çalışkan güzel bir plase ile farkı ikiye çıkartan golü attı. Müsabakanın 36. dakikasında Furkan Soyalp, bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 3-0’a getirdi. Bu golün hemen 2 dakika sonrasında Kubilay Kanatsızkuş farkı 4’e çıkartan golü attı ve ilk yarı Bursaspor’un 4-0 üstünlüğü ile sona erdi.
Karşılaşmanın ikinci yarısında da oyunun mutlak hakimi olan Bursaspor, 55 ve 64. dakikalarda Sedat Dursun ile goller buldu ve farkı 6’ya çıkardı. Müsabakanın 79 ve 85. dakikalarında Kubilay Kanatsızkuş yine sahneye çıktı ve farkı 8’e çıkardı.
Bu sonuçla Bursaspor, puanını 80’e yükselterek liginin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.
Futbolcular, teknik heyet ve Vakıfköy personeli maçın bitimiyle büyük bir sevinç yaşadı.
ALİ AY: "KENDİ ÇOCUKLARIMIZI YUKARIYA TAŞIMAK İSTİYORUZ”
Başkan Ali Ay karşılaşma öncesinde soyunma odasında şampiyon futbolculara Bursaspor’un dışarıdan transfer yapmasını istemediklerini ve altyapıdan yetişen çocuklara formayı teslim etmek istediklerini belirtti.
Başkan Ay, “Yönetim olarak altyapıya çok önem veriyoruz. Sizler Bursaspor’un geleceğisiniz. Sizin esas hayatınız bugünden sonra başlıyor. Çalışmalarınızı daha fazla yapmanız gerekiyor. Artık dışarıdan transferi bırakalım. Kendi çocuklarımızı altyapıdan yukarıya taşıyalım istiyoruz. Bu tamamen sizin elinizde. Siz çalışacaksınız, bu formayı alacaksınız ve bir daha da bırakmayacaksınız” dedi.
SAHA: Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri
BURSASPOR: Duhan Akdağ Çağlar, Ekrem Kılıç, Bünyamin Kasal, Burak Aydın, Murat Erata, Sedat Dursun, Talha Çalışkan, Berkay Yıldız, Kubilay Kanatsızkuş, Furkan Soyalp, İsmail Can Çavuşluk
YEDEKLER: Murat Pelit, Berke Yılmaz, Rüştü Hanlı, Melih Oduncular, Mustafa Berk Kara, Emirhan Demir, Muharrem Cinan
TEKNİK DİREKTÖR: Turhan Şen
TORKU KONYASPOR: Enes Akdemir, Faruk Uzundere, Halil İbrahim Yürekli, Tarık Taşdemir, İlyas Ural, Mehmet Buruk, Efe Özdemir, Murat Ulusoy, İlyas Yılmaz, Cafer Dolapçı, Burak Şahin
YEDEKLER: Berke Erol, Fırat Sinem, Niyazi Tanrıverdi, Onur Öztürk, Mehmet Karagöz, Hüseyin Şekerci
GOLLER: (dk. 15 (P) ve dk. 36) Furkan Soyalp, (dk. 18) Talha Çalışkan, (dk.38-78 ve 85) Kubilay Kanatsızkuş, (dk.55 ve 64) Sedat Dursun (Bursaspor)
SARI KART: İsmail Can Çavuşluk (Bursaspor)