Gündem Fenomenler kilo aldırıyor!

Fenomenler kilo aldırıyor!

28.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yapılan son araştırmalar, sosyal medya sitelerinde ünlenen bazı isimlerin, videolarını izleyen çocukları sağlıksız atıştırmalıklar tüketmeye teşvik ettiğini ortaya çıkardı.

Fenomenler kilo aldırıyor

Dünya devi sosyal medya siteleri YouTube, Facebook, Instagram ve Twitter’da şöhreti yakalayarak ‘fenomen’ olarak anılan kişilerin, çocukların yeme düzenini etkilediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Instagram tehlikeli

Liverpool Üniversitesi tarafından yapılan ve Avrupa Obezite Kongresi’nde sunulan çalışmada, popüler fenomen videolarını izleyen çocukların, izlemeyenlerden yüzde 26 daha fazla yağlı atıştırmalık tükettiğini ortaya koydu.

Çalışma çerçevesinde Instagram’da 10.9 milyon takipçisi bulunan Zoella ve 4.6 milyon takipçiye sahip Alfie Deyes gibi sosyal medya yıldızlarına miniklerin verdiği tepkiler incelendi.

Araştırmacılar, üç gruba ayırdıkları 176 çocuğa, ünlülerin atıştırmalık tüketirken, sağlıklı beslenirken ve bir şey yemezken çekilen fotoğraflarını gösterdi. Daha sonra çeşitli atıştırmalıklar önerilen çocuklardan ilk gruptakilerin ortalama 448 kalori, diğerlerininse 357 kalori aldığı gözlendi. l AA