Festival Tadında Güzellik Önerileri

Boyner’in başlattığı ve 22 Ekim’e kadar sürecek olan kozmetik festivalinde, pek çok etkinlik ve kampanya bir arada gerçekleşiyor. Festivalin detaylarını markanın Kozmetik Direktörü Dilek Çağlayan anlattı...

- Kozmetik Festivali’nde ne gibi sürprizlerle karşılaşacağız, bizi neler bekliyor?
22 Ekim’e kadar sürecek festivalde pek çok dünya markası ve bize özel ürünler çok özel fırsatlarla sunuluyor. Mağaza içinde yaptığımız farklı etkinliklerle müşterilerimize adeta bir festival havası yaşatıyoruz. Mağazalarımızda gerçekleştirdiğimiz 700’den fazla aktivite ve promosyon var. Dünya markalarının stantlarında güzellik ve makyaj uzmanlarıyla yüz, saç ve cilt analizleri, ten rengine uygun makyaj önerileri ve uygulamaları, eğlenceli ve farklı birçok aktivite ile sürpriz hediyeler ile güzelliğine ve bakımına düşkün olan kozmetik tutkunlarına mükemmel bir ortam sunuyoruz. Festival boyunca sosyal medya hesaplarımızdan yaptığımız yarışmalarla da onlarca kozmetik hediyesini takipçilerimizle buluşturuyoruz.
Mağazalarımızdaki etkinliklerden öne çıkanlar:

-iMatch uygulaması eşliğinde renk testi ile cilt için en uygun renk tonları belirleniyor ve buna göre uzmanlar eşliğinde ürün önerileri yapılıyor.
- Perfect Pairing servisi ile dudaklar için doğru renk seçimi yapılıyor ve tonlama teknikleri ile dudaklar daha dolgun bir hale geliyor.
- Yutaka Ometanashi özel bakımı cildi geleceğe hazırlıyor.
- Absolue el ve yüz petal masajı cildi rahatlatırken, gül bakımı inanılmaz bir canlılık hissi yaşatıyor.

Haberin Devamı

- 2017/18 sonbahar kış sezonunun makyaj trendlerini sizden dinleyebilir miyiz?
Bu kış, cesur ve canlı renklerin trendlere hakim olduğunu söyleyebiliriz. Az ürünle pratik ama göz alıcı bir görünüm sunan detaylar hakim. Bir highlighter, bir mascara, bir ruj ve concealer ile güzel ve bakımlı görünmek mümkün. Son yıllardaki sade makyaj trendinin aksine gözlerin ya da dudakların öne çıktığı görünümler ön planda. Dudaklar sezon trendlerine göre mat koyu tonlarda belirginleştirildiyse gözleri daha sakin görüyoruz. Göz makyajının ön planda olduğu bir görünümde ise dudaklarda nude tonlar tercih ediliyor. Allık olarak şeftali tonları ve elmacık kemiklerini belirginleştiren highlighter’lar sezon trendleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

- Parfümlere gelecek olursak, bu yıl nasıl kokular kullanacağız?
Kış aylarında kendisini gösteren ve kalıcılığı yüksek kokular daha çok tercih edilmesine rağmen bu sezon genelde çiçek ve orman meyveli içerikli kokular revaçta. Siyah şakayık, sümbülteber, iris ve yaseminin çeşitli versiyonları bu sezonun öne çıkan parfümlerinde yer alan içeriklerden. Chanel’in 15 yıl aradan sonra çıkardığı Gabrielle Chanel yasemin, sümbülteber, ylang ylang ve portakal çiçeğinden oluşuyor. Hermes’in yeni imza parfümü Twilly d’Hermes, Bvlgari Roman Night, Kenzo World, My Burberry Blush, Armani You, La Vie Est Belle Eclat ve Gucci Bloom bu çiçeklere farklı notalarında sahip sezonun öne çıkan parfümleri.

- Mat rujlar son yıllarda çok revaçta, pırıl pırıl parlak rujlar artık demode mi? Mat rujların bu kadar çok tercih edilir olması, sabit ve kalıcı olması mı?
Evet, bu sezon parlak rujların artık demode olduğunu söyleyebiliriz. Nude makyaj trendinin de etkisini kaybetmesiyle birlikte bu sezon mat rujların oldukça öne çıktığını görüyoruz. Kadınlar, artık makyajlarında en azından yüzün bir bölümünü öne çıkarmak istiyor. Şeffaf, nude görünümlü parlak ruj ya da parlatıcılar yerine mat rujlarla dudaklar daha belirgin bir hale geliyor. Ayrıca, mat rujlar farkı renk seçenekleri ve kalıcılığı ile de kadınlar tarafından tercih ediliyor.

Haberin Devamı

- Kış günlerinde kuruyan ve hassaslaşan ciltlere neler önerirsiniz?
Kış aylarında soğuyan hava nedeniyle cildin yapısı değişiyor, cilt yağ kaybetmeye, kurumaya, pul pul dökülmeye başlıyor. Bu nedenle, sağlıklı bir görünüm ve cildi kışın etkilerine karşı korumak için cilt bakımı önemli. Birden fazla ürün kullanmak yerine pratik uygulamalarla cildine bakım yapmak isteyen kadınlar için serumlar bu konuda mucizevi bir çözüm sunuyor. Soğuk kış günleri için önerebileceğim diğer bir ürün de göz bakım serumu... Soğuk kış günlerinde hava kirliliği, yorgunluk ve yaşa bağlı faktörler ile canlılığını kaybetmiş göz bölgesini gece boyunca besleyerek, göz bölgesinin gençlik ışıltısını geri kazanmasına yardımcı oluyor. Ayrıca Melisa, Ginseng ve Yaban Mersini gibi bitki özleri pek çok markanın içeriklerinde öne çıkıyor. Cilt daha enerjik, pürüzsüz ve tazelenmiş bir görünüm kazanıyor.

- Kışın da güneşten korunmamız gerekir mi? Güneş koruyucuları rafa kaldırmamalı mıyız?
Güneş ışığı cilde temas ettiğinde, deride hücre düzeyinde bozulmalara neden olduğundan yaz-kış ayrımını yapmadan cildimizi güneşten korumamız oldukça önemli. Bu nedenle, kış aylarında da mutlaka güneşten korunmalı ve güneş koruma faktörü (SPF) içeren ürünler kullanmalıyız.