Ankara FETHİ YAŞAR, YENİMAHALLE’Yİ YENİDEN FETHETTİ

FETHİ YAŞAR, YENİMAHALLE’Yİ YENİDEN FETHETTİ

31.03.2014 - 15:22 | Son Güncellenme:

.

FETHİ YAŞAR, YENİMAHALLE’Yİ YENİDEN FETHETTİ

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 30 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıktı. Oyların yüzde 50,9’unu alarak rakiplerine açık ara fark atan Yaşar, başkanlık koltuğuna yeniden oturdu.
2009 seçimlerinde oyların yüzde 40,8’ini alarak Yenimahalle yönetimine gelen Yaşar’ı bu seçimlerde Bütünşehir Yasası ile Yenimahalle’den 13 mahallenin koparılması da etkilemedi. Bölünme ile 2011 genel seçimlerine göre 44 bin 753 CHP oyunu kaybeden Yaşar, 30 Mart yerel seçimlerinde bu açığı kapatarak rakiplerine açık ara fark attı. 2009 seçimlerine nazaran rakiplerine göre yarışa geriden başlayan Yaşar, en yakın rakibi olan AKP’ye göre 13 puan öne çıktı. Oyların 50,9’unu Cumhuriyet Halk Partisi, 37,9’unu Adalet ve Kalkınma Partisi, 7,9’unu ise Milliyetçi Hareket Partisi aldı.
“YENİ DÖNEMDE DE DOLU DOLU HİZMET VAR”
Yenimahalle’nin hemen hemen her bölgesinde sandıktan zaferle çıkan Yaşar, kendisini destekleyenlere teşekkür ederek, “Geçtiğimiz dönemde verdiğim sözlerin hepsini yerine getirerek halkın karşısına başım dik çıktım. Şimdi bir 5 yıl daha Yenimahalle’ye en iyi hizmeti vermek için dur durak demeden hizmet edeceğim. Yine bana oy veren, vermeyen herkesi kucaklayacağım. 7’den 70’e herkese hitap edecek projeleri hayata geçireceğiz. İlçemizi halkımızla birlikte yöneteceğiz. Devasa yatırımlarla ilçemizi Türkiye’nin en gözde ilçelerinden biri yapmaya devam edeceğiz” dedi.
Yenimahalle halkına kirli siyasete prim vermedikleri için de teşekkür eden Yaşar, “İftiralarla seçim kazanmak isteyenlere halkımız sandıkta en güzel cevabı vermiştir. Umarım kirli siyasetle zafer elde edilmeyeceğini tüm başkan adayları anlamıştır. Bugün Yenimahalle’de kazanan demokrasi oldu, dostluk ve kardeşlik oldu” ifadelerini kullandı.