Fetişizm Nedir?

Fetişizm, cinsel heyecan veren herhangi bir nesneyi, bir kişiyi değil kişinin bir parçasını veya kişiyle ilgili bir nesneyi temsil eder. Yani kişi bir bütün halinde kadını kabul etmiyor, kadını parçalara ayırarak kadının bir parçasına odaklanıyor. Daha çok erkeklerde görülen bu bozukluk cinsel sapkınlıklar arasında yer alıyor.

Fetişlerin cinsel haz ya da cinsel doyum amacıyla kullanılışları farklıdır. Fetişi koklama, öpme onunla masturbasyon yapma şeklinde olabilir.

Genellikle birçok insan için vücudun belirli bölümleri cinsel açıdan uyarıcıdır. Ancak fetişlerde durum böyle değildir. Onlarda cinsel uyarılmaya yol açan şey vücudun tek bir bölümü (ayak gibi) ya da cinsel haz uyandıran herhangi bir nesne olabilir. Fetişler için eldivenler, ince topuklu ayakkabılar, çoraplar, iç çamaşırları cinsel uyarılmaya neden olabilir.

Haberin Devamı

Elbette ki her insan bunlardan etkilenebilir. Fakat fetişlerde durum böyle değildir. Onlar bu nesneler olmadan hiçbir cinsel uyarılma hissetmemektedir. Fetişler bu uyaranlara karşı olan saplantılarını sapık olarak adlandırılacaklarından korktukları için çoğu zaman dile getiremediklerinden mastürbasyonu tercih etmektedir.

Ne zaman tedavi gereklidir?
Tedaviden kastım bu durumu tamamen ortadan kaldırmak değil, fetişizme yeni bir düzenleme getirmektir.
1- Eğer bu nesnelere saplanıp kaldıysanız ve onlar olmadan başka bir uyarandan zevk almıyorsanız.
2- Kullanılmış eldiven, çorap ayakkabı çalma eğilimindeyseniz.
3- İlişkiniz ve yaşam kaliteniz bozulduysa.
Mutlaka bir uzmandan destek alınız.

Sevgilerle
Uzman Klinik Psikolog Gülçin Keskin

www.gulcinkeskin.com.tr
bilgi@gulcinkeskin.com.tr
Instagram: psk.gulcinkeskin