Ankara Fetö, Afgan Öğrenciyi "Üniversite Sorumlusu" Yapmış

Fetö, Afgan Öğrenciyi "Üniversite Sorumlusu" Yapmış

17.02.2018 - 12:38 | Son Güncellenme:

İzmir'in Bornova ilçesinde düzenlenen operasyonda yurt dışından gelen öğrencileri FETÖ'ye kazandırarak kalacak yer temin eden Afganistan uyruklu bir kişi gözaltına alındı İlçede restoran işleten ve ByLock kullandığı tespit edilen zanlının, örgüt mensubu yabancı ve Türk öğrencileri örgütsel faaliyet yürütülen kamplara yönlendirdiği, kaldıkları evlerin iaşelerini karşıladığı ileri sürüldü

Fetö, Afgan Öğrenciyi Üniversite Sorumlusu Yapmış

İZMİR (AA) - MUSTAFA YILDIRIM - İzmir'in Bornova ilçesinde düzenlenen operasyonda, Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üniversite öğrenimi için yurt dışından gelen öğrencileri kazandırdığı iddiasıyla Afganistan vatandaşı bir kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ'nün eylem ve faaliyetlerinin deşifresine yönelik soruşturması kapsamında, örgütün gizli haberleşme programı ByLock'u kullanan ve üniversite öğrencilerini örgüte kazandırmaya yönelik faaliyet gösteren Afganistan vatandaşı Ahmed Fahim Omar'ın Bornova ilçesinde restoran işlettiği bilgisine ulaşıldı.

Adrese operasyon düzenleyen İzmir Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, zanlıyı gözaltına aldı.

Emniyette ifadesi alınan zanlının 2007 yılında geldiği Türkiye'de yabancı uyruklular için açılan sınavlara katılarak Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesini kazandığını, bu bölümden 2014 yılında mezun olduğunu söylediği öğrenildi.

FETÖ ile öğrencilik yıllarından tanıştığını itiraf eden Ahmed Fahim Omar, uzun süre örgüte ait ev ve yurtlarda kaldıktan sonra Bornova'da restoran açarak Türkiye'de kaldığını beyan etti.

Haberin Devamı

Zanlının incelenen ByLock yazışmalarında da örgüt içinde aktif rol aldığı ortaya çıkarıldı. Gizli haberleşme programını kullananların "Omar Fahim, Fehim, Ömer BBTM, Bornova Ömer" gibi kullanıcı isimleri verdiğinin görüldüğü yazışmalarda, şüpheli Afganistan vatandaşının Bornova ilçesinde örgütün "talebe mesulü" olarak görev yaptığı anlaşıldı.

İncelenen ByLock içeriklerinde ayrıca zanlının örgüte eleman kazandırmaya yönelik yoğun bir faaliyet içerisinde olması da dikkati çekti.

- Yabancı öğrencileri FETÖ'ye kazandırmış

Türkiye'ye öğrenim görmek için gelen yabancı uyruklu öğrencilerle irtibat kurarak örgüte kazandırdığı iddia edilen Ahmed Fahim Omar'ın örgüte ait ev ve yurtlarda kalan bu öğrencilerle de yakından ilgilendiği, yabancı uyruklu ve Türk öğrencileri örgüt propagandası yapılan toplantılara ve kamplara götürdüğünün tespit edildiği bildirildi.

Zanlının örgüte ait evlerde kalmalarını sağladığı öğrencilerin kira, elektrik, su, gıda ve diğer iaşelerini karşıladığı, düzenli olarak ihtiyaçlarını takip ettiği ve örgütün sözde Bornova Bölgesi Eğitim Sorumlusuna bağlı olarak örgütsel faaliyet yürüttüğü iddia edildi.

Söz konusu kişinin emniyetteki işlemleri sürüyor.