Siyaset FETÖ algısını boşa çıkarın

FETÖ algısını boşa çıkarın

11.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Büyükelçiler Konferansı nedeniyle Ankara’da bulunan büyükelçilere yemek veren Başbakan Yıldırım, “15 Temmuz sonrasında olup bitenleri dünyaya en doğru şekilde anlatmanız gerek. FETÖ sadece bizim için değil, bulunduğunuz ülkeler için de tehdit” dedi

FETÖ algısını  boşa çıkarın

Başbakan Binali Yıldırım, büyükelçilere görev yaptıkları ülkelerde 15 Temmuz darbe girişimini, FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadeleyi ve Meclis gündeminde olan anayasa değişikliğini iyi anlatmalarını istedi.
Çankaya Köşkü’nde 9. Büyükelçiler Konferansı nedeniyle Ankara’da bulunan büyükelçilere yemek veren Yıldırım, konuşmasında özetle şu mesajları verdi:
DÜNYAYA DOĞRU ANLATILMALI: 15 Temmuz darbe girişimi; 2016’ya damgasını vuran ülkemiz açısından en önemli yaşadığımız olaydır. 15 Temmuz ve sonrasında olup bitenleri dünyaya en doğru şekilde anlatmanız gerek. Bölücü terör örgütlerinin de, PKK’nın da yine algı operasyonları Avrupa ağırlıklı olmak üzere devam ediyor. Bugün DEAŞ da, PKK da Avrupa’da terör örgütü olarak tanınıyor ama DEAŞ’ın propagandasına orada izin veriliyor mu, katiyen izin verilmez. Avrupa terör örgütleri arasında ayrım yapıyor. PKK’ya gelince müsamaha, DEAŞ’a gelince müsamaha yok. Terör örgütlerinden birini diğerine tercih etmek dünya barışına yapılabilecek en büyük ihanettir.
BIRAKIN KONUŞMAYI KARDEŞİM: Türkiye asimetrik bir saldırı altındadır. Birçok ülke terörle, özellikle DEAŞ terör örgütüyle mücadelenin sadece lafını yapıyor. Türkiye bölgenin istikrarı için, çok büyük mücadele veriyor. Sonunda inisiyatif almak, oradaki akan kanı durdurmak ve ülkenin acılarını sona erdirmek için ülkemiz çok daha aktif bir rol aldı ve ateşkesi başlattık. Bu bir adım, geç de olsa önemli bir adım. Eğer bir yol kazası yaşamazsak, bundan sonrası siyasi çözüme giden bir yolun başlangıcı olacak. Dünyaya bakıyoruz; ‘Türkler çok güzel iş yapıyor, hakikaten örnek bir ev sahipliği yapıyor’ deyip, sırtımızı sıvazlamaktan başka şey yaptıkları yok. Avrupa ülkeleri bol bol konuşuyor. Ya bırakın konuşmayı siz de biraz yük alın. Avrupa’nın güvenliği Türkiye’den başlar. Eğer Türkiye güvenli olmazsa Avrupa hiç güvenli olmaz
BU İŞ BİTMİŞ DEĞİL: FETÖ fakir fukaradan topladıkları paraları algı operasyonu yapmak, Türkiye’nin ekonomisine güvenliğine zarar verecek her türlü faaliyetler için oluk oluk para harcıyorlar. Türkiye’ye düşmanlık edenlerin hak ettikleri cezayı verecek güce, kuvvete sahip bir ülkedir. FETÖ mücadelesi birinci konumuz. Bulunduğunuz ülkede Türkiye’nin doğru tanıtılması, algı operasyonuna maruz kalmaması için elinizden geleni yapın. FETÖ sadece bizim için tehdit değil. Aynı zamanda bulunduğunuz ülkeler için de büyük tehdittir. Bu farkındalığı oluşturmak en önemli önceliğimizdir.
SONUÇLARINI GÖRECEĞİZ: Parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçiyoruz. Bakanlar Kurulu, Başbakanlık pozisyonu kalkıyor, kendi kabinesi oluyor. Cumhuriyetin kuruluşundan beri yapılan en köklü değişiklik. Temelini 2007’de Cumhurbaşkanı seçilemeyince attık. Diğer başkanlık sistemlerine göre yeni bir boyut. Sonuçlarını göreceğiz. Uzlaşma kültürü ve demokrasinin gelişmesine inşallah vesile olur. Size de sorular gelir, ilk ağızdan sizin en iyi cevapları vermeniz lazım. Dış dünyada buna karşı da bir ilgi var. Bildik örgütler istismar etmek için hazırlık içinde. Onlar hareket etmeden siz hareket edin, anlatın. Türkiye’nin doğru tanıtılması, algı operasyonuna maruz kalmaması için elinizden geleni yapın. Ne ihtiyaç varsa karşılamaya hazırız. Türkiye aleyhine yapılacak faaliyet bizden çok sizi rahatsız eder. Aktif olun hemen tepkinizi verin.

AB’YE GİRİŞİN PROVASI

KKTC ile Rum tarafının arasında görüşmeler devam ediyor, Cenevre’de bir takım alınan mesafeler var. Anlaşılan konular var, Türkiye’yi ilgilendiren tarafı da var. Burada AB, geçen sefer olduğu gibi işin kenarında durmamalı. Bakın 2004’teki işte bize kazık attılar, daha doğrusu KKTC’ye kazık attılar. ‘Bu kez aynı şeyi’ yapmayın dedik. Eğer burada bir çözüm olacaksa, Türk tarafı, Rum tarafı birliğin aynı anda üyesi olacak. Serbest dolaşım Türkiye’ye de sağlanması lazım. Yani Avrupa Birliği’ne girişin bir provasını Kıbrıs’ta başlatabiliriz.