Gündem FETÖ çatı davası olaylı başladı!

FETÖ çatı davası olaylı başladı!

22.11.2016 - 14:26 | Son Güncellenme:

Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in de  aralarında bulunduğu 73 kişi hakkında açılan davanın duruşmasında ortalık karıştı. "Amirallere  Suikast" soruşturması kapsamında tahliye edildikten sonra hakkında ikinci kez tutuklama kararı verilince intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın kız kardeşi, 'katiller' diye bağırınca dışarı çıkarıldı.

FETÖ çatı davası olaylı başladı

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) Çatı Davası duruşması olaylı başladı. Yoklama sonrası Mahkeme Başkanı, Fethullah Gülen'in avukatı Alihan Uncu'nun müdafilikten çekildiğini belirti. Ayrıca sanıklardan Cemal Uşak'ın avukatı da müvekkilinin yaşamını yitirdiği ve bu nedenle duruşmadan çekilmek istediğini belirtti. Duruşmaya kumpas davaları nedeniyle intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın ablası Hürriyet Ünver'in isyanı damgasını vurdu.

Haberin Devamı

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada hazır bulunanların tutanağa geçirilmesi, sanık, mağdur ve müştekilerin kimlik tespitlerinin tamamlanmasının ardından Mahkeme Başkanı Selfet Giray iddianameyi özetlemeye başladı. İlerleyen dakikalarda İstanbul'da tutuklu bulunan sanık Hidayet Karaca da telekonferans sistemiyle duruşma salonuna bağlandı. Mahkeme Başkanı Giray'ın yaklaşık 600 sayfalık iddianameyi özetlemeye başlamasından bir süre sonra Karaca, "Sayın Başkan, ara vermeyecek misiniz? Rahatsızlığım da var." dedi.

DAYANAMADIN MI BEKLE...

Bunun üzerine, intihar eden Yarbay Ali Tatar'ın müşteki sıralarında bulunan kız kardeşi Hürriyet Ünver ayağa kalkarak, 'Ara verilmeyecek, bekleyeceksin. Katil bekleyeceksin' 'Bekle, bekle. Dayanamadın mı?" diye bağırmaya başladı. Mahkeme Başkanı Giray, müdahale etmemesi yönündeki uyarısına rağmen tepkisini sürdüren Ünver'in salondan çıkartılmasını istedi.

Haberin Devamı

Salondaki bazı başka müştekiler tarafından salon dışına doğru götürülen Ünver, tutuklu sanıkların önünden geçerken, "Katiller... Beklemek zoruna mı gitti? Ben 7 yıldır bekliyorum." diye bağırdı.

Sanıklara boynundaki kırmızı atkıyı göstererek, "Bunu sizin için taktım. Ali'nin katilisiniz, bekleyemiyorsunuz ha" diyen Ünver, salondan çıkarıldı. Başkan Giray, bir süre daha iddianameyi özetledikten sonra duruşmaya öğle arası verdi. Yarbay Tatar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının 2009'daki "Amirallere Suikast" soruşturmasını kapsamında tutuklanmış, üst mahkemeye başvurması üzerine 9 gün cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı. Ancak soruşturmayı yürüten savcı Süleyman Pehlivan'ın itirazıyla hakkında yeniden tutuklama kararı çıkarılan Tatar, cezaevine götürülmeden önce evinin banyosunda intihar etmişti. Soruşturmayı yürüten savcı Pehlivan 2011'de Yargıtay üyeliğine seçilmişti. FETÖ'nün darbe girişimi sonrası HSYK tarafından açığa alınan Pehlivan, Ankara'da tutuklanmıştı.

73 KİŞİ YARGILANIYOR...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı Serdar Coşkun'un yürüttüğü soruşturma kapsamında hazırlanan iddianame, Ankara 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafında kabul edilmişti. Aralarında Fethullah Gülen, Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı, Mehmet Hanefi Sözen, Hamdi Akın İpek'in de bulunduğu 7'si tutuklu 73 şüpheli, 'Anayasayı ihlale teşebbüs etmek, silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek, hükümeti yıkmaya teşebbüs etmek, terör örgütü faaliyeti çerçevesinde siyasi ve askeri casusluk, hukuka aykırı olarak kişisel verileri ele geçirme ve kaydetme, nitelikli dolandırıcılık, kamu kurumuna karşı dolandırıcılık, nitelikli zimmet, resmi belgede sahtecilik ve suç gelirlerini aklama' suçlarından yargılanıyor. Davada; Hidayet Karaca, Kazım Avcı, Dilaver Azim, İlhan İşbilen, Ali Çelik, Abdulkadir Aksoy ve Alaeddin Kaya tutuklu yargılanıyor.