Ankara Fetö'cü Üç Sat Komandosu Edirne'de Yakalandı

Fetö'cü Üç Sat Komandosu Edirne'de Yakalandı

16.05.2017 - 12:05 | Son Güncellenme:

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe giris¸iminde aktif olarak bulunduğu belirlenen ve "Anayasal du¨zeni ortadan kaldırmaya tes¸ebbu¨s etme" suc¸undan aranan u¨c¸ SAT komandosu, yurt dışına kaçmak için geldikleri Edirne'de gözaltına alındı FETÖ ile bağlantılarını kabul eden şüpheliler, ifadelerinde, darbe girişiminden 5 gün öncesinde haberdar olduklarını, planlamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Huber Köşkü'nden alınarak önce Samandıra'ya götürüleceği ardından bir gemiyle kaçırılacağı şeklinde yapıldığını belirtti DETAY EKLENDİ

Fetöcü Üç Sat Komandosu Edirnede Yakalandı

ANKARA/EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe giris¸iminde aktif olarak bulunduğu belirlenen u¨c¸ SAT komandosu, yurt dışına kaçmak için geldikleri Edirne'de yakalandı.

Haberin Devamı

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Edirne MI·T Bo¨lge Dairesi Bas¸kanlıgˆı ve Edirne Emniyet Mu¨du¨rlu¨gˆu¨nce, FETÖ'nün darbe giris¸iminde aktif olarak bulunduğu belirlenen u¨c¸ SAT komandosunun Edirne üzerinden yurt dışına kaçacaklarına yönelik istihbarat alındı.

Bunun üzerine, Edirne MI·T Bo¨lge Dairesi Bas¸kanlıgˆı ile Edirne Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele S¸ube Mu¨du¨rlu¨gˆu¨nu¨n ortak c¸alıs¸maları sonucu dün söz konusu kişiler, I·stanbul-Edirne otobanı Edirne gis¸eler c¸ıkıs¸ında arazide yakalandı.

Ankara 4. Agˆır Ceza Mahkemesince "Anayasal du¨zeni ortadan kaldırmaya tes¸ebbu¨s etme" suc¸undan aranan eski üsteğmen A.Ç, eski astsubay başçavuşlar Y.Ö ve M.Ö gözaltına alındı.

Haberin Devamı

FETÖ ile bağlantılarını kabul eden zanlılar, ifadelerinde, darbe girişiminden 5 gün öncesinde haberdar olduklarını, planlamanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Huber Köşkü'nden alınarak önce Samandıra'ya götürüleceği, ardından Marmara açıklarında bir gemiyle kaçırılacağı şeklinde yapıldığını belirtti. Erdoğan'ın Marmaris'te olması nedeniyle Marmaris'e gitmek üzere yola çıktıklarını ifade eden şüpheliler, gelen telefon üzerine Akıncı Üssü'ne yöneldiklerini anlattı.

Şüphelilerin sorguları Edirne Emniyet Müdürlüğünde devam ediyor.