Gündem FETÖ’cülere film gibi operasyon

FETÖ’cülere film gibi operasyon

29.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Marmaris’ten Rodos Adası’na kaçma hazırlığı içindeyken yakalanıp FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklanan tutuklanan örgütün sözde “Zonguldak il imamı” olduğu belirlenen Zekeriya Karatutlu’nun da aralarında bulunduğu 7 şüphelinin film sahnelerini aratmayan bir operasyonla yakalandığı ortaya çıktı.

FETÖ’cülere film  gibi operasyon

Bir grup FETÖ firarisini Yunanistan’a kaçma hazırlığında olduğu ihbarını alan güvenlik güçleri, onları kaçırmak için tekne arayan insan kaçakçılarıyla tekneci gibi davranarak irtibata geçti. Organizatörlerin bir araçlarının bulunduğunu ve 7 kişi olduklarını söylemeleri üzerine kendilerine biri taksi olmak üzere 2 araç daha ayarlandı. Araçları ise şoför gibi davranan sivil polisler kullandı.
Taksici polis geldi
Sabaha karşı kaldıkları apart otelde bekleyen şüpheliler, ayarlanan araçlara binerek kendilerini İçmeler mahallesinde sahilde bekleyen tekneye doğru hareket etti. Teknenin yakınında 2 otomobilin bulunduğunu gören şüphelilerin içinde bulunduğu ortadaki araç kaçmaya çalıştığı sırada önündeki otomobile çarptı. Daha sonra araçlardan inerek kaçmak isteyen şüpheliler, polis ekiplerinin havaya ateş açması sonucu yakalandı. l Zonguldak AA