Gündem FETÖ gazileri Karargâh’ta

FETÖ gazileri Karargâh’ta

20.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gaziler Günü dolayısıyla Genelkurmay Karargâhı’nda düzenlenen törende Kore, Kıbrıs ve iç güvenlik harekâtı gazilerinin yanı sıra 15 Temmuz’da yaralanan gaziler de yer aldı

FETÖ gazileri Karargâh’ta

19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’nda tören düzenlendi. Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’ndaki Atatürk Kültür Sitesi’nde düzenlenen törene, yurdun dört bir yanından davet edilen gaziler ve yakınlarının yanı sıra Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar ile kuvvet komutanları katıldı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Hakan Uzun, “Gaziliğin Türk tarihindeki önemi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk” konulu konferans verdi. Konferanstan sonra Van’ın Başkale ilçesinde PKK tarafından döşenen mayına basarak ağır yaralanan Yarbay Serhan Avara’nın hayatının anlatıldığı “Yüreğimdeki Güç” isimli kısa film gösterildi. Filmin ardından salonda bulunan Yarbay Avara katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı.

Kore Savaşı gazisi 89 yaşındaki Muharip Gazi emekli Yüzbaşı Ali Cengiz Türkoğul da bir konuşma yaptı.

Törene yurdun dört bir yanından gelen 39 gazi ile yakınları katıldı. Gaziler ve aileleriyle olan bağları güçlendirmek adına düzenlenen etkinliğe bu sene Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekâtı ve terörle mücadele harekâtının yanı sıra Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralanan bazı gaziler de katıldı.

Haberin Devamı

‘Hainler vurdu’

FETÖ’nün darbe girişimi sırasında Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak’ın koruma müdürlüğünü yapan ve Genelkurmay Karargahı’nda darbe girişimine katılan askerler tarafından iki bacağından vurulan Yüzbaşı Burak Akın, 15 Temmuz gecesi Orgeneral Çolak’ı korumaya çalışırken yaralandığını belirtti. Akın, kendisini üniforma giyen hainlerin vurduğunu söyledi

Darbe girişiminin olduğu gece Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı’yı korumakla görevlendirilen, bulunduğu araca askeri helikopterden açılan ateş sonucu vurulan Uzman Çavuş Osman Gül de kendisini hainlerin vurduğunu dile getirdi. Törenin ardından komutanlar ve davetliler, Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’ndaki Mehmetçik Yemekhanesi’ne geçti. Burada okunan yemek duasının ardından davetlilere karavanadan yemek ikram edildi. Gaziler ve yakınları, kendileri için ayrılan masalarda general, amiral, erbaş ve erler ile birlikte yemek yedi.

‘Fırat Kalkanı meşru müdafaa’

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Fırat Kalkanı harekâtı konusunda Türkiye’ye yönelik eleştirilere yanıt vererek, “Bu harekât meşru müdafaa hakkımıza dayalı olarak icra edilmektedir. Çeşitli zamanlarda çeşitli yerlerde çok değişik yorumlar yapılmaktadır. TSK’nın ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin hiçbir başka ülkenin toprağında gözü yoktur. Sadece ve sadece meşru müdafaa hakkımızı kullanarak güvenliğimizi sağlamak istiyoruz” dedi. Akar, Genelkurmay Karargâhı’ndaki törende yaptığı konuşmada şehitlere ve gazilere olan vefanın hiçbir zaman eksilmeden devam edeceğini dile getirdi. Akar, “Milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan bütün terör örgütlerine karşı ordu millet kaynaşmasının en güzel örneği olan ve aynı zamanda ‘Peygamber ocağı’ olarak anılan Türk Silahlı Kuvvetleri, sivil asker aynı amaca yönelik olarak büyük bir uyum ve koordinasyon içerisinde jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza, bayraklaşan vatan topraklarında bir tek terörist dahi kalmayıncaya kadar mücadeleye devam edecektir” dedi.