Siyaset FETÖ Komisyonu’nda ‘CIA ajanı’ tartışması

FETÖ Komisyonu’nda ‘CIA ajanı’ tartışması

12.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

TBMM FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu’nda Ak Partili Hüseyin Kocabıyık ile CHP’li Sezgin Tanrıkulu arasında, “FETÖ’cü-CIA ajanı” tartışması yaşandı.

FETÖ Komisyonu’nda ‘CIA ajanı’ tartışması

HDP’li Mithat Sancar, Ak Partili Kocabıyık’a HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili attığı tweet’lerden dolayı özür dilemesini söyledi. Kocabıyık ise “Demirtaş, bana göre 50 kişinin katili olan bir adamdır. Yargı
tarafından yargılanıyor” dedi. Sancar ise bir genel başkana katil diye hitap edemeyeceğini belirtirken Kocabıyık, Sancar’a da, “sen bölücü örgütün temsilcisisin” dedi. Sancar ise Kocabıyık’a Gülen’i öven yazı yazdığı gerekçesiyle, “FETÖ’cü” suçlamasında bulundu.
‘Rahmetliler’
Kocabıyık, 2009’da çalıştığı Yeni Asır gazetesinde Gülen’i öven bir yazı yazdığını belirterek, “Bülent Ecevit, Turgut Özal gibi milyonlarca insanı nasıl kandırdılarsa, biz de bu millete hizmet ediyor diye güvendi” dedi. Kocabıyık, sözlerine “rahmetliler hakkında konuşma” diye tepki gösteren CHP’li Sezgin Tanrıkulu’na, “sana da CIA ajanı diyorlar” karşılığını verdi. Bu sözlerin ardından ise Tanrıkulu ile Kocabıyık arasında sert tartışma yaşanınca Petek ara görüşmeye verdi. Komisyon üyelerinin taleplerinin alınmasının ardından Petek, gelecek toplantıda kimlerin dinlenmesine karar verileceğini, 18 Ekim Salı günü yapılacak toplantıyla da ilgililerin dinlenmesine başlanabileceğini söyledi.