Gündem FETO’nün IK’sı!

FETO’nün IK’sı!

26.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

›› FETÖ’nün, Hava Kuvvetleri’ndeki ‘mahrem yapı’ faaliyetlerini deşifre eden iddianameye göre, 2004’te kurulan Referansiş İnsan Kaynakları Şirketi örgüte eleman temin ediyordu...›› İddianamede 2011’de FETÖ’yle ilişkili kuruluşlardan TÜTEV’e dahil olan şirketin ortaklarından firari Ahmet Çağlayan’ın da ‘FETÖ’nün Türkiye Personelcisi’ olduğu belirtildi...

FETO’nün IK’sı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), insan kaynağı faaliyetlerinin gerçekleştirilebilmesi için şirket kurduğu ortaya çıktı.
FETÖ’nün, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki “mahrem yapı” faaliyetlerinin ortaya çıkarıldığı iddianamede, şüphelilerin ifadelerinde geçen Referansiş İnsan Kaynakları Danışmanlık Proje Taahhüt Eğitim İş Sağlık ve Güvenlik Limited Şirketi’nin, FETÖ mensuplarının CV kayıtlarının toplandığı, örgütün insan kaynağının, eleman temininin gerçekleştirildiği birim olduğu belirtildi.
Türkiye personelcisi
İddianamede, şirketin 2004’te kurulduğu, 2011’e kadar faaliyetlerini devam ettirdiği, 2011’de FETÖ’yle ilişkili kuruluşlardan TÜTEV’in (Türkiye Teknik Elemanlar Vakfı) ortaklarının şirketin yönetimine girerek, şirketi kendi amaçları doğrultusunda kullanmaya başladıkları anlatıldı. İddianamede, firari şüphelilerden Ahmet Çağlayan’ın, şirketin eski ilk ortaklarından olduğu ve FETÖ’nün Türkiye Personelcisi olduğu da belirtildi.
İddianamede, Akıncı’da pilot üstteğmenlerin örgütsel anlamdaki öğretmeni konumundaki Denizhan Özcan’ın da itirafçı olduğu anlaşıldı. İddianamede, Özcan’ı, öğretmenliğini yaptığı pilotların da fotoğrafından teşhis ettiği belirtildi. İddianamede, Özcan’ın, Akıncı’da örgüt adına subaylardan sorumlu öğretmen olarak faaliyet yürüttüğü, adına kayıtlı telefon ile FETÖ’nün ana çatı davası sanıklarından emniyet imamı Osman Hilmi Özdil ile 2013’te dört kez irtibat kurduğu anlatıldı.
İddianamede yer verilen ifadesinde Özcan, 1994-1998 arasında Erzurum Atatürk Üniversitesi’nden mezun olana kadar cemaat evlerine giderek sohbetlere katıldığını, Karabük, Safranbolu ve Eskişehir’de dershanelerde çalıştıktan sonra 2012’de Ankara’ya gelerek, Batıkent’teki Samanyolu kız lisesinde 2016’ya kadar çalıştığını, okul müdürü Muhterem Kaya, Müdür Yardımcısı Hüseyin İşler’in ve okulda çalışanların büyük bölümünün cemaate mensup kişiler olduğunu söyledi.
2001’de Dilek Özcan ile evlendiğini, Zaman gazetesi ve Sızıntı dergisine abonesi olduğunu kaydeden Özcan, darbe girişimi gecesinde yoldan geldiğini, evinde istirahat ettiğini, televizyondan darbe girişimi olduğunu duyduğunu, gece boyunca dışarıya çıkmadığını, kimseyle görüşmediğini, hiçbir şekilde darbe girişimini desteklemediğini iddia etti.

Fotoğraftan tespit etti

İddianamede, Denizhan Özcan’ın öğretmenliğini yaptığı Pilot üsteğmenler Caner Çamoğlu, Cemil Cintosun, İdris Yarkın, Uğur Erdoğan, Mustafa Durak, Mustafa Konuş, Selim Çamur ve Muhammet Alkan’ın Özcan’ı fotoğrafından tespit ettiği de kaydedildi.