Gündem FETO’nün kasası köprüde yakalandı

FETO’nün kasası köprüde yakalandı

04.08.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün kasası olduğu iddia edilen Murat Kılıç bir otomobille kaçmak isterken 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde yakalandı. Kılıç ve ağabeyinin evindeki aramada 3.5 milyon lira nakit parayla 50 milyon liralık çek senet bulundu

FETO’nün kasası köprüde yakalandı

Darbe girişiminin ardından terör örgütü FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturma kapsamında örgütün kasalarından biri olduğu iddia edilen Murat Kılıç, polisin düzenlediği operasyonla yakalandı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde durdurulan bir otomobilde ele geçirilen Kılıç’ın FETÖ’nün “himmet imamı” olduğu ve örgütün inşaat ve eğitim işlerinin finansmanını yürüttüğü belirlendi. Kendi ve ağabeyinin evinde yapılan aramalarda 3,5 milyon nakit para ile 50 milyon liralık çek ve senet bulunurken, Kılıç’ın evinden 1’i üzerinde kendi fotoğrafı bulunan F serisi 3 adet 1 dolar ele geçirildi. Ele geçirilen dökümanlar arasında himmet listesi de var.

‘Trakya Himmet imamı’

FETÖ/PDY’ye aitken kayyuma devredilen bazı okullara ait çek ve senetlerle paraların kaçırıldığı ihbarını değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, örgütün Tekirdağ ve Kırklareli bölgesinin “himmet imamı” olduğu öne sürülen Murat Kılıç’ın peşine düştü.

Adresine yapılan baskında bulunamayan Kılıç’ın bir grup örgüt mensubuyla birlikte İstanbul dışına kaçmaya başladıklarını tespit etti. 15 Temmuz Şehitler Köpürüsü’nde çalışma başlatan polis, Kılıç dahil 7 kişinin bulunduğu otomobili gişelerde durdurdu. Avukat S.Y. doktor F.B.Ö.’nün de arasında bulunduğu 7 kişi emniyete götürülürken, otomobilde yapılan aramada 2 milyon 600 bin lira ele geçirildi. Operasyonu genişleten polis 11 kişiyi gözaltın aldı. Adreslerde yapılan aramalarda, para, çek ve senetlerin yanı sıra F serisi 1 dolarlar ve 2 av tüfeği ile 1 tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi.

Gizli kasa bulundu

Kılıç’ın ağabeyinin evinde yapılan aramada buzdolabının arkasına zulalanmış kasada 50 milyon lira değerinde çek, senet ile himmet adı altında para akışını gösteren notlar ele geçirilirken, çek ve senetlerin Tekirdağ Çorlu’daki FETÖ/PDY’ye aitken kayyuma devredilen bazı okullara ait olduğu anlaşıldı. Kılıç’ın bir akrabasının evine yapılan baskında ise FETÖ/PDY’ye ait olduğu belirlenen 405 bin lira bulundu.

Haberin Devamı

1 doların üstüne resmini bastırdı

Ö.B. adlı şüphelinin işyerine yapılan operasyonda 496 bin lira bulunurken, Murat Kılıç’ın evinde yapılan aramada ise şifonyere yapılmış gizli bölmede çek ve senetlerle birlikte çok miktarda para ele geçirildi.

Evde ayrıca 3 adet 1 dolar da bulundu. Ele geçirilen 1 doların, FETÖ’nün yöneticilerine dağıttığı iddia edilen F serisi olduğu tespit edildi. Kılıç’ın 1 doların üzerine ise kendi resmini bastırması dikkat çekti.

Polis, Murat Kılıç’ın ait 496 bin lirayı Güngören’de Ö.B.’ye, 4 otomobili Ö.B’nin eşine, 2 otomobili ise şoförüne devrettiğini de belirledi. Gözaltındaki 4 kişinin de Kılıç’a bağlı örgütün kuryeleri olduğu öğrenildi.