Siyaset FETO’nün oyuncağı siyasi hizipler

FETO’nün oyuncağı siyasi hizipler

23.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Yıldırım, referandumda hayır kampanyası yürüten MHP’li muhalifleri “Milliyetçi görünüp terörün değirmenine su taşıyor, ekmeğine yağ sürüyorlar. Bazı siyasi hizipler milliyetçilerin temsilcisi değildir” sözleriyle hedef aldı

FETO’nün oyuncağı siyasi hizipler

Başbakan Binali Yıldırım, isim vermeden eski MHP’li muhalif isimleri eleştirerek, bazı milliyetçi görünümlü siyasetçilerin FETÖ’nün, “oyuncağı” olduğunu söyledi. Yıldırım, “Milliyetçi görünüp terörün değirmenine su taşıyor, ekmeğine yağ taşıyorlar. Bazı siyasi hizipler, milliyetçilerin temsilcisi değildir. Ülkücüler, milliyetçiler için vatan birliği beraberliği ay yıldızlı bayrak her şeyden önce gelir. Bunlar Kürt maskesi takmışlar, bunlar milliyetçi maskesi takmışlar; teröre, PKK’ya FETÖ’ye destek veriyorlar” diye konuştu.
Yıldırım, dün partisinin Iğdır mitinginde konuştu. “Baharın gelmeye başladığını” ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:
ASIL BAYRAM 16 NİSAN’DA: 16 Nisan güneşi Iğdır’dan doğacak. Güneş en önce Iğdır’dan yükselir. Diriliş Iğdır’dan başlar, tabiat en erken burada uyanır. Bahar da Türkiye’ye ilk önce Iğdır’dan selam verir. Nevruz’u kutladık ama asıl bayramı 16 Nisan’da kutlayacağız. Kalıcı bahar gelecek. Iğdır’da ayrımcılık olmaz. Türk-Kürt kardeştir. Türkiye Azerbaycan kardeştir. Burada Iğdır ile Nahçıvan kardeştir. Alevi, Sünni, Caferi hepimiz kardeşiz. Kardeşliğimizi bozmaya çalışanlar, ihtilaf, nifak sokmaya çalışanlara en güzel cevabı Iğdır verecek. Allah kardeşliği daim etsin. Kardeşliği bozmaya ne PKK, ne FETÖ ne de Avrupalı ülkelerin gücü yeter. Cumhuriyetin en güzel projesini şimdi bu sistemle getiriyoruz.
MİLLİYETÇİ MASKESİ TAKMIŞLAR: 15 Temmuz sonrası Yenikapı’da bir araya geldik. Bazıları Yenikapı ruhunu sürdüremedi ama MHP ile bir araya geldik, yeni anayasa için karşınızdayız. Ayak bağı olan darbe kalıntısı bu anayasadan da sizlerin desteği ile kurtulacağız. Karar sırası siz de. Büyük Türkiye’nin kapılarını aralayacaksınız. İçeride, dışarıda bütün terör örgütleri bir araya gelmişleri anayasa değişikliğine karşı çıkıyorlar, ‘hayır’ verin diyor. PKK, Kandil’de ele başları sürekli konuşuyor, FETÖ aynı şekilde. FETÖ dümen suyuna giren bazı siyasetçiler de milliyetçi görünüp terörün değirmenine su taşıyor, ekmeğine yağ sürüyor. FETÖ’nün oyuncağı olmuş bazı siyasi hizipler, milliyetçilerin temsilcisi değildir. Ülkücüler, milliyetçiler için vatan birliği, beraberliği ay yıldızlı bayrak her şeyden önce gelir. Bunlar Kürt maskesi takmışlar; bunlar milliyetçi maskesi takmışlar; teröre, PKK’ya, FETÖ’ye destek veriyorlar. Bu oyunu Iğdır bozar.
HAYIR DİYEN TERÖRİST DEĞİLDİR: Dost bildiğimiz Avrupa, ‘hayır’ çıkması için aktif kampanya yapıyor. PKK, Avrupa’da Kandil’e canlı bağlantılar kurarken ‘evet’ kampanyaları yasaklanıyor. Teröristlere kapıları sonuna kadar açan, bakanlara vekillere her türlü kısıtlamayı getiren Avrupa’nın gerçek yüzünü görün. Iğdır’da yaşayan ülkücülere, Türk ve Kürt kardeşlerime sesleniyorum, bu terör örgütlerinin nasıl bir tuzak içinde olduğunu görün. ‘Hayır’ diyene de saygımız var; ‘hayır’ da, ‘evet’ de diyen başımızın üstündedir. ‘Hayır’ diyen katiyen terörist değildir ancak teröristlerin de Türkiye düşmanlarının da ‘hayır’ dediklerini görelim, ona göre karar verelim. Bölücü terör örgütü Kürt kardeşlerimizin temsilcisi değildir. ‘Evet’ dediğinizde kandilin mumu sönecek, Pensilvanya’nın ışığı sönecek. Teröristler korkacak, millet sevinecek.
‘Riski 7 Haziran’da gördük’
Başbakan Yıldırım, Kanal 7’de katıldığı programda özetle şunları söyledi:
GİRİŞLERİ ENGELLİYORUZ: Terörle mücadelenin yazı kışı olmaz. Girdikleri her yer aranıyor, binlerce güvenlik kuvveti özel kuvvetlerin hepsi sahada. Sınır ötesinden dolayı bir faaliyet var ama Türkiye içinde büyük oranda kontrol altına alındı. Şu anda yaptığımız çalışma içeri girişleri engellemeye yönelik.
HİÇ ENDİŞEM YOK: (Kararsızları nasıl ikna edersiniz?) Tereddütlerini cevaplandırırım. İkna olursa olur, olmazsa kendi kararıdır ama ikna olmayana rastlamadım. Hiç endişem yok.
KILIÇDAROĞLU’NA YANIT: Ne Çanakkale Savaşı’ndayız ne de İstanbul’un işgalindeyiz ne de Kurtuluş savaşındayız. İkinci Kurtuluş Savaşı 15 Temmuz’da yapıldı. Demokrasi ile padişahlığı birbirine karıştırıyor. Demokrasinin kıymetini biz 15 Temmuz’da gördük.
BİZ FANİYİZ: Biz faniyiz. Ben neden gayret ediyorum ülke geleceğini gençleri düşünüyorum. Abidik gubidik dediğim geçmişte görev verilmeyen Başbakanlara ilişkindi. Ülkem kazanacaksa biz kaybetmeye hazırız. Riski 7 Haziran’da gördük, devamlılık esastır.
ERKEN EMEKLİLİK YOK: Gençlere seçilmeyi çok gören Kılıçdaroğlu, 2015 tarihindeki seçim bildirgesinde ‘umudumuz gençler, sizden siyasete girmenizi istiyoruz’ diyor. Erken emekli olacak deniyor yok böyle bir şey. 25 yıl çalışsanız bile yaşı bekliyorsunuz. 65 yaşında emekli olur o da primini öderse olur. l ANKARA Milliyet