Konya Fetö'nün Tsk'deki Kripto Yapılanmasına Operasyon

Fetö'nün Tsk'deki Kripto Yapılanmasına Operasyon

13.04.2018 - 12:39 | Son Güncellenme:

Konya merkezli 34 ilde, örgütün TSK'ye yerleştirdiği ve kripto örgüt üyesi olduğu belirlenen 70 muvazzaf askerden 44'ü yakalandı

Fetönün Tskdeki Kripto Yapılanmasına Operasyon

KONYA (AA) - Konya merkezli 34 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, örgütün TSK'ye yerleştirdiği ve kripto örgüt üyesi olduğu tespit edilen 70 muvazzaf askerden 44'ü gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Konya Cumhuriyet Başsavcılığının FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturmaları devam ediyor. Bu kapsamında, daha önce yakalanan örgütün askeri personeli ve bunlara "mahrem imamlık" yapanların ifadeleri doğrultusunda tespit edilen 70 muvazzaf asker hakkında gözaltı kararı çıkartıldı.

TSK'de sözleşmeli personel olarak görev yaptıkları ve örgütün askeri kripto yapılanmasında yer aldıkları öne sürülen zanlıların, ortaokul ve lise öğrenimi sırasında örgütün "ışık evleri" olarak da bilinen öğrenci evlerinde yetişmiş, FETÖ'nün amaç ve ideolojisini benimsemiş, örgüte sadakatinden şüphe edilmeyen kişiler oldukları öğrenildi.

Zanlıların, FETÖ/PDY yönetimi tarafından kendilerine verilebilecek her türlü görevi yerine getirmeye hazır, "şakirtlik" seviyesi yüksek, üniversite tahsili sırasında başta talebe mesullüğü olmak üzere askeri öğrenci abiliği yapmış kişiler olduğunu bilgisine ulaşıldı.

Haberin Devamı

Harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince, Konya merkezli 34 ilde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon başlatıldı.

Operasyonda, haklarında gözaltı kararı çıkarılan 70 zanlıdan 44'ü yakalandı.

Adreslerinde bulunamayan 26 kişinin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürüyor.