İstanbul Fetö'nün Vıp Dinleme Davası Yarına Ertelendi

Fetö'nün Vıp Dinleme Davası Yarına Ertelendi

19.12.2017 - 18:38 | Son Güncellenme:

.

Fetönün Vıp Dinleme Davası Yarına Ertelendi

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) talimatıyla birçok işadamı ve gazeteciyi yasadışı dinledikleri iddiasıyla 45 sanığın yargılandığı davada, mahkeme sanıkların reddi hakim taleplerinin reddine karar verdi. Duruşma, yarına ertelendi.
CHP Milletvekili Muharrem İnce, Ferit Şahenk ve Mehmet Emin Karaahmet’in de aralarında bulunduğu birçok işadamı ve gazetecinin FETÖ tarafından yasadışı yollarla dinlenmesine ilişkin 45 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada söz alan sanık Ali Fuat Yılmazer, hakkında açılmış 9 ayrı davanın devam ettiğini belirterek, "Bu nedenle savunmamı hazırlayabilmek için süre talep ediyorum. Bundan sonraki 2 gün için duruşmalara katılmamak için izin istiyorum. Ayrıca dosya eklerinin dijital ortamda tarafıma gönderilmesini ve inceleyebilmem için cezaevine yazı yazılmasını talep ediyorum" dedi. Sanıklar Erol Demirhan, Hayati Başdağ, Ekrem Çelik söz alarak savunma hazırlamak için süre talep etti.
Sanıklardan reddi hakim talebi
Bunun üzerine tutuklu sanıklar Polat Kongur ve Tolga Güzeltaş, yargılamanın bağımsız ve tarafsız olduğuna inanmadıklarını kaydederek reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme reddi hakim sebeplerinin duruşmayı yürüten heyetle ilgili olmadığını ve bu talebin duruşmayı uzatmaya yönelik olduğunu belirterek talepleri reddetti.
"Bugüne kadar 15 bin telefon kaydına imza atmışlığım var"
Tutuklu sanık eski İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Şinasi Gençler savunmasında, Atalay Şahinoğlu’nun usulsüz dinlenmesinde imzasının bulunmasına ilişkin, "Atalay Şahinoğlu’nu tanımıyorum, ne iş yaptığını bilmiyorum. Dinleme talebinin oluşturulduğu kısım amirliği benim görev yaptığım amirlik değildir. Vekaleten 9 ve 10 Nisan’da görev yaptım. Bu imza 2 günde vekaleten atılan imzadır. Bugüne kadar 15 bin telefon kaydına imza atmışlığım vardır" dedi.
"Teknik bir hata olduğunu düşünüyorum"
Telefonundan 239 kez ByLock girişi yapıldığını ilişkin savunma yapan Gençler, "ByLock kesinlikle kullanmadım. Telefon üzerinde yapılan bilirkişi incelemesinde telefonda ByLock bulunmadığı bildirilmiştir, teknik bir hata olduğunu düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"İletişim talep formunda imzam vardır"
Sanık Seyit Battal Kırşan, işadamı Ömer Lütfi Karagöz’ü usulsüz dinlenmesinde imzasının bulunmasına ilişkin suçlamaları kabul etmediğini ve imza için kimseden talimat almadığını belirterek, "Ömer Lüfti Karagöz’ü tanımıyorum. 18 Şubat 2008 tarihinde 1 hafta Organize Şube Müdür Yardımcılığı yapmıştım. Benim iletişim talep formunda imzam vardır. Ayın 20’sinde buradaki görevimden ayrıldığım için diğer işleyişle ilgili bilgim olmadı" ifadelerini kullandı.
Yarına ertelenen duruşma sanık savunmalarıyla devam edecek.

Yazarlar