Ordu FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı

22.02.2017 - 14:30 | Son Güncellenme:

.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı

ORDU (AA) - Ordu'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında aralarında eski öğretmen, polis ve sağlık personelinin de bulunduğu tutuklu 6 sanığın yargılanmasına başlandı.

Haberin Devamı

Ordu 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu 6 sanık ile yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Tutuklu sanık M.B. savunmasında öğretmenlik görevini yaparken meslekten ihraç edildiğini söyledi.

Evinin örgüt için kullanıldığı iddiasını kabul etmeyen sanık, "Evet ev anahtarımı verdim. Bu evin hangi mahiyette kullanılacağını bilmiyordum. Böyle bir durum olacağını bilseydim kesinlikle anahtarımı vermezdim. Ev anahtarını gurbetten gelen öğrencilerin aileleriyle görüşebilmesi için verdim. Aksi bir durum düşünmedim. FETÖ/PDY denilen bir örgütle bağlantım olamaz." dedi.

Örgütün haberleşme programı "Bylock"u yoğun kullandığı belirlenen M.B, söz konusu uygulamayı telefonuna yüklemediğini öne sürdü.

Haberin Devamı

- "Sağlıkçılardan sorumlu abi" iddiası

Sanıklardan eski sağlık teknikeri H.B. ise tanık beyanlarında yer alan "sağlıkçılardan sorumlu abi, sohbetlerde ders verdi, mütevelli heyeti üyesi" iddialarını kabül etmedi.

Tutuklu F.K'nin de tanık beyanlarında, 2013'e kadar söz konusu yapının faaliyetlerinde görüldüğü ancak sonrasında ise görülmediği yer aldı.

Herhangi bir terör örgütü üyesi olmadığını ileri süren sanık F.K, inançlı birisi olduğunu ama aidiyet duygusuyla hiçbir yere yakınlık göstermediğini belirtti.

- "Emniyet birimi abisi"

Erzurum'da tutuklu bulunan İ.A. da Ordu'da bir ilçede Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nda çalıştığını dile getirdi.

Hakkında "Ünye emniyet birimi abisi" yönündeki bilginin gerçek olmadığını savunan sanık İ.A, "2010-2011 yılları arasında Feza Dersanesi'nde çalıştım. 2012 Haziran'da da Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nda çalışmaya başladım. Herhangi bir emniyet mensubu ile çalışmadım. Bu istihbarat bilgisi somut delillere dayanmıyor." diye konuştu.

Bylock kullandığı belirlenen İ.A, bu programı indirdiğini hatırlamadığını ileri sürdü.

Öğretmenlik mesleğinden ihraç olan tutuklu M.G. de Bank Asya'da faizsiz ve aidatsız işlem yapıldığı için hesabının ve kredi kartının olduğunu anlattı.

Oturdukları evin yakınında devlet okulu olmadığı için Dolunay Koleji'ne çocuğunu gönderdiğini aktaran sanık M.G, örgütün mesajlaşma programını kullanmadığını iddia etti.

Haberin Devamı

Tutuklu A.İ. de çocuğunun derslerinin iyi olmaması nedeniyle ilçede tek olan dershaneye kaydını yaptırdığını, "Bylock" kullanmadığını savundu.

Mahkeme heyeti, 6 tutuklu sanıktan H.B. ve F.K'nin adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.