Muğla Fetö/Pdy Üyelerini Yurt Dışına Kaçıran Çete Çökertildi

Fetö/Pdy Üyelerini Yurt Dışına Kaçıran Çete Çökertildi

15.12.2017 - 12:39 | Son Güncellenme:

.

Fetö/Pdy Üyelerini Yurt Dışına Kaçıran Çete Çökertildi

FETÖ/PDY terör örgütü üyelerini Muğla’nın Bodrum ilçesinden yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Kos Adası’na götürdükleri iddia edilen çete çökertildi. Çetenin elebaşının ise bir Yunan olduğu ortaya çıktı.
Geçtiğimiz günlerde göçmen kaçakçılarına yönelik polis ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınanlardan 14’ü sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Bodrum KOM ekiplerince Bodrum, Aydın ve İzmir’de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda aralarında Yunan vatandaşı bir kişi de yakalanmıştı. İstanköy (Kos) Adası’na göçmen kaçıran şebekenin başı olduğu tespit edilen Yunan uyruklu Victor V. ve diğer şüphelilerin emniyetteki sorgularında eski emniyet müdürlerinin de aralarında olduğu FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olan kişilerin kaçışlarını da organize ettikleri öğrenildi. FETÖ üyesi olan bir grup ise geçtiğimiz günlerde Turgutreis açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalanmıştı.
Olayla ilgili Ö.T., M.E., A.Ş., O.E., D.O., O.O., A.K., N.P., Y.Ö., S.O., G.K., E.P., Y.M. ve Victor G. mahkemeye çıkarılırken, operasyon ile ilgili Suriye uyruklu bir kişinin daha arandığı öğrenildi.