Yozgat Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

20.02.2018 - 13:26 | Son Güncellenme:

Yozgat'ta "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan 2'si tutuklu 9 sanık, 2 yıl 1 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırıldı

Fetö Sanıklarına Hapis Cezası

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında haklarında açılan davada yargılanan 2'si tutuklu 9 sanığa, 2 yıl 1 ay ile 12 yıl 6 ay arasında değişen hapis cezası verildi.

Haberin Devamı

Yozgat Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan yargılanan tutuklu Cemil T. ile tutuksuz sanıklar Turgay Ş, Eftal K, Osman G, Orhan Ö, Necdet D, Orhan K. ve Süleyman B. ile avukatları hazır bulundu. Münevver T. ise duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Duruşmada sanık ve avukatları son savunmalarını yapıp mahkeme heyetinden tahliye ve beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, Münevver T'yi 12 yıl 6 ay, Cemil T'yi 9 yıl, Turgay Ş'yi 7 yıl 9 ay, Eftal K. ve Osman G'yi 7 yıl 6'şar ay, Necdet D'yi 6 yıl 3 ay, Orhan Ö'yü 2 yıl 6 ay, Süleyman B'yi 2 yıl 5 ay, Orhan K'yi 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme ayrıca, Münevver T. ve Cemil T'nin tutukluluk halinin devamına da karar verdi.