Dünya FETÖ üyelerinin yeni merkezi Almanya

FETÖ üyelerinin yeni merkezi Almanya

16.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Darbe girişiminden sorumlu olduğu şüphesiyle Türkiye’de aranan pek çok FETÖ’cünün Almanya’ya kaçtığı, kendi üyeleri tarafından Alman medyasına verilen demeçlerde teyit ediliyor.

FETÖ üyelerinin yeni merkezi Almanya

Kırmızı listede arananlar arasındaki FETÖ’nün üst düzey kadrosunda olduğu iddia edilen isimlerden Abdullah Aymaz ve Mehmet Ali Şengül gibi isimlerin Almanya’da bulunduğu biliniyor. Alman basınında, darbe girişimi sonrasında Almanya’ya kaçan yaklaşık 14 bin örgüt üyesinin, ülkedeki FETÖ yapılanması tarafından korunduğu haberleri yer alıyor. Almanya’daki FETÖ’cü kuruluşlar, Türkiye’den kaçan eski savcı, öğretmen, iş adamı ve diğer memurların bulunduğu binlerce yandaşını mültecilere yardım için kurulan, örgüte yakın ‘’Sığınmacılar İçin Yardım Aksiyonu (Aktion für Flüchtlingshilfe)” adlı Alman derneğine yönlendirerek buralarda kendilerine dil kursları, iş ve barınma konularında yardım edilmesini sağlıyor.

Haberin Devamı

Kreş açıyorlar

Öte yandan FETÖ, deşifre olmamak adına uyguladığı yeni taktikle okul ve iş yerlerinin adını değiştiriyor. Örneğin Köln’de adı “Diyalog Lisesi” olan FETÖ okulu, papaz olan Alman bilim adamının ismi verilerek “Ferdinand Franz Wallraf Gymnasiums” adını aldı. FETÖ’nün okullardan daha çok kreş açmaya yöneldiği ve her geçen gün Almanya çapındaki kreş sayısını artırdığı gözleniyor. FETÖ’cü iş adamlarından kendilerini kamufle etmek için iş yerlerinin isimlerini değiştirdikleri belirtiliyor.