Siyaset ‘FETÖ, yargı gücünü ilk kez Van’da kullandı’

‘FETÖ, yargı gücünü ilk kez Van’da kullandı’

14.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde 9 Kasım 2005’te Umut Kitapevi’ne bomba atılmasıyla ilgili davada haklarında yeniden yargılama  kararı verilerek infazları durdurulan astsubaylar Ali Kaya ve Özcan İldeniz’in avukatlarından Vedat Gülşen, mahkemenin FETÖ’nün isteği doğrultusunda hukuka aykırı kararlar verdiğini belirterek, örgütün elindeki yargı gücünü ilk kez Van’da kullanmaya başladığını söyledi.

‘FETÖ, yargı gücünü  ilk kez Van’da kullandı’

‘PKK bombaları’
FETÖ soruşturması kapsamında Hakimler ve Savcılar Kurulunca (HSK) meslekten ihraç edilen Cumhuriyet Savcısı Ferhat Sarıkaya’nın itiraflarıyla gündeme gelen “Şemdinli davası”yla Türk Silahlı Kuvvetleri’ne karşı bir operasyon başlatıldığını belirten Gülşen, mahkemenin de bu işte tetikçi olarak kullanıldığını ifade etti.
Yeniden yargılama başladığında tüm delilleri yeniden ortaya koyacaklarını ve FETÖ’cülerin yargıdaki kumpasını ortay çıkaracaklarını ifade eden Gülşen, “Yargı kararıyla dinleme yapılan kayıtlarda, terör örgütü PKK Şemdinli’deki bombalama olayını kendi kabul ediyor. Jandarma istihbarat timinin aracı ele geçirildiğinde MKE’nin bombaları PKK’nın kullandığı Alman malı bombalarla değiştiriliyor.” diye konuştu. FETÖ’cülerin tüm bu gelişmeleri bilmelerine rağmen adli soruşturmayı da yönlendirerek adil yargılamayı ihlal ettiğini bildiren Gülşen, tanık ifadelerinin de alt alta karbon kağıdı bırakılmış gibi hazırlandığını dile getirdi.
Yeni bir program
Konya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen ve 47 kişinin gözaltına alındığı FETÖ soruşturması kapsamında, yeni yapılanma içerisine giren örgütün Bylock’a benzer yeni bir kriptolu haberleşme programı kullandığı tespit edildi.