Siyaset 'FETÖ’yle irtibat söylemi yanlış'

'FETÖ’yle irtibat söylemi yanlış'

24.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Belediye başkanlarının FETÖ ile irtibatlı ya da yolsuzluk yaptıkları için istifaya zorlandıkları söyleminin” doğru olmadığını açıkladı.

FETÖ’yle irtibat söylemi yanlış

Turan, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök’ün, “Belediye başkanlarının uygulamaları ve yolsuzlukları sergilenmeden ‘istifa edin’ demek suretiyle, onları adeta aklamaya tabi tutan bir süreci yaşayamayız. Bunların FETÖ bağlantısı mı vardır, yolsuzluklardan dolayı ciddi ihmalleri mi vardır?” sözlerine yanıt verdi.

Turan, “Biz kesinlikle böyle düşünmüyoruz. Kaldı ki FETÖ ile irtibat ya da yolsuzluk varsa bu yargının meselesidir. Siyasi bir konu değildir” dedi.

Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasi partilerin ilkelerinin illa ceza kanunumuzda suç olarak tanımlanmaları mı gerekiyor? Partinin yetkili kurullarının belirlediği temel ilkeler vardır. Mesela üç dönem kuralı temel bir ilkedir. Ceza kanunlarında tanımlanmış bir suç değildir. Yine aynı şekilde görevde olan il başkanlarının ya da belediye meclis üyelerinin milletvekili adayı olamaması, bir yöneticinin çocuğunun veya anne- babasının aday yapılmaması da bir suç değildir, temel ilkelerdir. Bu, bir siyasal duruş meselesidir.”

‘Dönüşümün sonucu’

Turan, “Bugün gelinen süreçte parti tabanının, teşkilatların, MYK’nın, MKYK’nın ilgili belediye başkanlarıyla ilgili çeşitli tespitleri var. Bu tespitler teşkilatın değişik kademelerinde değerlendirildi. Esas olan partimizdir, kurumsal yapısıdır. 2019 gibi üç seçimin aynı yılda yapılacağı önemli bir döneme girerken, bu hususları göz ardı etmeden hareket etmek zorundayız” dedi.

Turan, partisinin genel merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı belediye başkanlarının istifasının istenmesi konusunda, “Gelinen yerde, halktan gelen talepler, anketler, MKYK’nın değerlendirmeleri, Genel Başkanımızın kanaatleri, totaline baktığımızda bir talep söz konusudur. Bu AK Parti’nin kendi içerisindeki dönüşümünün bir sonucudur” dedi.

Haberin Devamı