Siyaset FETÖ’yle mücadelede Ukrayna’ya teşekkür

FETÖ’yle mücadelede Ukrayna’ya teşekkür

05.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ukraynalı mevkidaşıyla Ankara’da görüşen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iki ülkenin birbirinin terör tecrübesinden istifa ettiğini belirterek, “Ukrayna hükümetine özellikle FETÖ konusunda Türkiye’ye göstermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu adımlardaki kararlılığa da minnettarız” dedi...

FETÖ’yle mücadelede Ukrayna’ya teşekkür

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov ile Ankara’da bir araya geldi. Şeref defterinin imzalanmasının ardından önce ikili, daha sonra da heyetler arası görüşmeler gerçekleştirildi. Görüşmenin ardından iki bakan arasında “Ortak Niyet Beyanı” ile emniyet genel müdürleri arasında ise “Mutabakat Muhtırası” imzalandı. Soylu, törenin ardından yaptığı açıklamada, Ukrayna’nın reform yolculuğunu desteklediklerini belirterek, şunları söyledi:

Haberin Devamı

İş birliğini geliştirme anlaşması

“Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü destekliyoruz. Aynı zamanda Kırım Tatarları’na vermiş olduğu destekten dolayı da Ukrayna’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kırım’da yaşayan Kırım Tatar soydaşlarımızın can güvenliklerinin teminine hak ve menfaatlerinin korunmasına da ayrıca özel bir önem atfettiğimizi de tekrar kendilerine beyan ettik.”

Savunma sanayisindeki iş birliğinde son 1.5 yıldır önemli adımlar attıklarını belirten Soylu, Türk Sahil Güvenliği ile Ukrayna Sahil Güvenliği arasında hemen hemen her gün yenilenen bir iş birliği olduğunu söyledi. Soylu, Ukrayna ile düzensiz göç, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadelede ciddi bir adım attıklarına işaret etti. İçişleri bakanları arasında “Ortak Niyet Beyanı” ile emniyet genel müdürleri arasında da “Mutabakat Muhtırası” imzalandığını belirten Soylu, “Bu iki ülke arasındaki iş birliğini çok daha geliştirecektir. Buna olan inancımız tamdır” dedi.

Haberin Devamı

Soylu, şöyle devam etti:“İki ülkede birbirinin terör tecrübesinden istifade ediyor. Aynı zamanda emniyet genel müdürlüklerimiz polis teşkilatları arasındaki iş birlikleri de devam ediyor. Özellikle Kiev ziyaretimizden sonra organize suç birimlerimiz arasındaki karşılıklı ziyaretler somut adımlarla devam ediyor. İçişleri Bakanımıza ve Ukrayna hükümetine özellikle FETÖ konusunda Türkiye’ye göstermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Bu adımlardaki kararlılığa da minnettarız.”

Üst düzey FETÖ’cü yakalanmıştı

Ukrayna İçişleri Bakanı Arsen Avakov da Ukrayna’nın, Türkiye’ye terörle mücadele konusunda desteğini sürdüreceğini vurguladı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Ukrayna’dan üst düzey FETÖ mensubu Salih Zeki Yiğit’i Temmuz ayında yaptığı operasyonla Türkiye’ye getirmişti.

Polis müfettişleri seminerine katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, KOM Daire Başkanlığı Konferans Salonu’nda Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca düzenlenen, dört gün sürecek “Polis Başmüfettişleri Temel Eğitim ve Güncelleme Semineri”nin açılış törenine katıldı. Etkinlikte, İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ile daire başkanları da hazır bulundu. Seminer, görüntü alınmasının ardından basına kapalı devam etti.