Gündem Fidol’un eğitim modeli Finlandiya

Fidol’un eğitim modeli Finlandiya

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Türk ve Finlandiyalı eğitim uzmanları tarafından hazırlanan Fin eğitim sisteminin Türk eğitim sistemine uyarlandığı özgün bir eğitim modelini uygulayan Fidol Okulları, sorumluluklarının farkında, akademik bilgiyi yaşam ve kariyer becerileriyle sentezleyebilen, yaşam boyu öğrenme bilincine sahip, yaratıcı bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

Fidol’un eğitim modeli Finlandiya

Ortaokulu açılıyor

Okul öncesi ve ilkokulun yanı sıra 2018-2019’da ortaokuluna da ilk öğrencilerini almaya hazırlanan okulda, çocukların okuma becerileri, bilim ve matematik okuryazarlığı kadar sosyal bilimler, görsel sanatlar, spor becerileri ve yaşam becerilerinin geliştirilmesinin önemli olduğu Finlandiya eğitim modeli sunuluyor. Çocukların karnelerini öğretmenleriyle beraber doldurdukları, kendi notlarını müzakere ettikleri okulda, ödev yerine çocukların yaşantılarını anlatabilecekleri, becerilerini ortaya çıkarabilecekleri etkinliklere daha önem veriliyor. Her çocuğun kendine özgü potansiyelini ve zekâ alanını ifade edebileceği ve geliştirebileceği ortamları sağlayan okulda, MEB müfredatına destek olarak programlanmış ahşap tasarım, kodlama, mutfak, masal ve arkeoloji, bilim, görsel sanatlar gibi tasarım atölyeleri düzenleniyor.

Fidol Okulları Çiftliği ile öğrencilerin doğanın bir parçası olarak yaşamla bütünleşmesini, tükettiğini üreten ve mutlu bireyler olarak yetişmelerini hedefleyen Fidol Okulları, eğitim sistemiyle ilgili ayrıntılı bilgiyi 24-25 Şubat’ta Zorlu PSM’de yapılacak ‘Özel Okul Tercih Fuarı’ndaki standında ve 17 Mart’ta Koşuyolu Fidol İlkokulu’nda gerçekleştireceği tanıtım gününde velilerle paylaşacak.

Yazarlar