Gündem Fidyeciler kameraya takıldı!

Fidyeciler kameraya takıldı!

24.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Buca’da 11 kişilik fidye çetesi kaçırdıkları iki kuyumcunun aracındaki kamera görüntüleri sayesinde çökertildi. Jandarmanın düzenlediği operasyonda çetenin 7 üyesi yakalandı, 4 kişi ise aranıyor...

Fidyeciler kameraya takıldı

İzmir’in Buca ilçesinin Öğretmen Durağı mevkiinde seyir halindeki kuyumcular Ö.K ve M.U’nun önü 12 Mart günü 17.45 sıralarında iki araç tarafından kesildi. Araçtan çıkarılan M.U ve Ö.K kaçırılarak Karabağlar ilçesinin kırsal kesimdeki bir kulübeye götürüldü. Olay yerindeki terk edilmiş aracı gören vatandaşlar, araçtaki hasardan dolayı trafik kazası olduğunu düşünerek durumu jandarmaya bildirdi. Olay yerine gelen Buca İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, araçta kimse olmayınca çevredeki hastaneleri araştırdı. Kaza bulgusuna rastlamayan jandarma soruşturmayı derinleştirdi.
Uzmanlar araçta yaptıkları incelemede, çeteden daha önce tehdit alan kuyumcuların araçlarına yerleştirdikleri kamerayı fark etti. Kamerayı inceleyen jandarma iki kuyumcunun M.B liderlindeki çete tarafından kaçırıldığını gördü. Mahkeme dosyasına giren görüntülerde kuyumcuların kaçırılma anı bütün detaylarıyla yer aldı. Bunun üzerine devreye İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri girdi. Aracın plakasından kaçırılan kişinin kimliği tespit edildi. Kaçırılan şahsın kardeşine çetenin telefon açıp para istediğini tespit eden jandarma, parayı almak için giden çete üyelerini kıskıvrak yakaladı.
Bırakıp kaçtılar
Devam eden operasyonlarda toplam 7 kişi gözaltına alındı. Bu sırada jandarmanın operasyonundan haberdar olan M.B ve adamları iki gün boyunca işkence yaptıkları M.U ve Ö.K’yı serbest bırakarak kayıplara karıştı. Jandarma M.B ve firari üç adamını yakalamak için çalışmalarına devam ediyor. Gözaltına alınan 7 kişiden 6’sı tutuklandı, bir kişi ise adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.