Siyaset Figüran değil oyun kurucuyuz

Figüran değil oyun kurucuyuz

22.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

MHP, “evet”i savundukları için partiye yönelen sert eleştirilere “kitapçıkla” yanıt verdi.

Figüran değil oyun kurucuyuz

Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın hazırladığı “referandum süreci ve MHP’nin saldırıların odağında olmasının sebepleri” adlı kitapçıkta eleştirilere özetle şu yanıtlar verildi:

- MHP ATARDAMAR: MHP, Türk toplumunun atardamarıdır. MHP’nin taşıdığı bu büyük önemi keşfeden küresel aktörler, partimiz üzerinde kritik operasyonlar yapmaktadır. 12 Eylül’den sonra küresel projelerin devamı niteliğinde FETÖ hareketinin temelleri atılmıştır. Zaman içinde Türkiye’de siyaseti yönlendiren Masonluk tarzı bir teşekkül ortaya çıkmıştır.

- TÜRKEŞ DE YAPTI: FETÖ, 1991 ve 1992’de camiamız içindeki operasyonlarda rol almış, Türkeşsiz Türk milliyetçiliği senaryolarının, partiden kopuşların teşvikçi ve tahrikçisi olmuştur. Dönemin MÇP lideri Alparslan Türkeş; bölücü küresel aktörlerin planlarını boşa çıkarmak için millî dayanışma ve mutabakat ruhunu uyandırmaya çabalamıştır. Türkeş, 1977’de başkanını seçemeyen Meclis’teki siyasi tıkanıklığı ve krizi çözmek için nasıl CHP’nin adayı Cahit Karakaş’a oy vermişse, nasıl 1991’de DYP-SHP koalisyonuna güvenoyu verilmesini istemişse, Ermenistan’ın eski Cumhurbaşkanı Levon Ter-Petrosyan’la hangi saik ve hangi gerekçelerle görüşmüşse, MHP lideri Devlet Bahçeli de aynı sebeplerle anayasa değişikliğinin önünü açmıştır.

- BAHÇELİ SÜRDÜRDÜ: Başbuğumuzdan, sonra 1997’de bayrağı devralan Sayın Devlet Bahçeli, aynı misyonu sürdürmektedir. Tıpkı Alparslan Türkeş gibi MHP ve milliyetçi-ülkücü hareketin oyunda fîgürasyon olarak değil, bizzat oyun kurucu olarak yer almasını sağlamıştır...