Ekonomi Fikirtepe’de yüzde 100’e ulaşan Baysaş satış için onay bekliyor

Fikirtepe’de yüzde 100’e ulaşan Baysaş satış için onay bekliyor

26.02.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fikirtepe’de ada bazında hak sahiplerinin tamamıyla anlaşma imzalayan Baysaş İnşaat, bölgede 510 lüks konut inşa etmeyi planlıyor. Proje için onay bekleyen firma ilk daireleri indirimli satacak

Fikirtepe’de yüzde 100’e ulaşan Baysaş satış için onay bekliyor

Baysaş İnşaat, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ‘Özel Proje Alanı’ ilan edilen Kadıköy Fikirtepe’deki lüks konut projesini satışa çıkarmak için gün sayıyor. 11 bin 350 metrekare arsa alanına sahip 6 adet yapı adasında, 68 adet parselde hak sahipleriyle yüzde 100 anlaşma sağlayan ilk şirket olan Baysaş İnşaat, ‘Fikirtepe’nin Balkonu’ olarak tanımlanabilecek noktada 510 konut inşa edecek.
Baysaş İnşaat’ın proje alanı, E-5 üzerinde yer alan, eski Devlet Malzeme Ofisi, yeni Medeniyet Üniversitesi binasının hemen arkasında yer alıyor. Fikirtepe’nin yüksek noktalarından birinde bulunan proje deniz ve Adalar’ı da görecek.

Proje onay bekliyor
Baysaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe’nin 2 yıl önce İBB tarafından ‘Özel Proje Alanı’ olarak ilan edildiğini hatırlatarak, “Halen Fikirtepe’de uygulanacak imar planı ve plan notlarında netlik bulunmuyor. Belediye nezdinde süreç devam ediyor” dedi.
Şemsettin Aydın, bu nedenle Fikirtepe’de aralarında Baysaş İnşaat’ın da bulunduğu, ada bazında hak sahipleriyle yüzde 100 anlaşma sağlayan 4-5 firmanın projeleri için yaptıkları ruhsat başvurularının, imar planı sürecinin tamamlanmaması nedeniyle bekletildiğini ifade etti.
Aydın, Baysaş İnşaat olarak bölgede ilk anlaşma gerçekleştiren firma olmalarına rağmen ruhsat alınıncaya kadar mağduriyetler yaşanmaması için, hak sahiplerinden evlerini boşaltmalarını istemediklerini ve yıkımlara başlamadıklarını anlatarak, “İmar planıyla ilgili süreçlerin tamamlanmasının ve ruhsatın alınmasının ardından, hazır olan projemizi uygulamaya geçireceğiz. Ve öncelikle mevcut yapıların tahliyesine ve yıkımlarına başlayacağız” diye konuştu. Projenin inşaatına Haziran 2013 gibi başlamayı planladıklarını anlatan Şemsettin Aydın, projenin bitiş tarihini ise Kasım 2015 olarak öngördüklerini kaydetti.

Komşu adalardan teklif
Fikirtepe’de iki yıl içinde tüm olumsuzluklara rağmen süreci iyi yönettiklerini vurgulayan Aydın, şunları söyledi:
“Fikirtepe’de bir yandan tek tek hak sahipleriyle görüşüp, anlaşmalar sağlamaya çalıştık ve bunu başardık. Bir yandan planlarla ilgili belirsizlik süreci yavaşlattı. Fikirtepe’de hem firmalar, hem de hak sahipleri çantacılar ve fırsatçılarla mücadele ettik.
Tüm bu zorlu süreçte, hak sahipleriyle açık ve şeffaf bir biçimde sürecin yönetilmesi, Baysaş İnşaata olan güveni artırdı. Bugün, komşu adalardan hak sahipleri ve ada temsilcilerinden kendi adalarında da proje yapmamız için teklifler alıyoruz. Bu teklifleri de değerlendireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Evleri indirimli satacak

Fikirtepe’nin, Anadolu yakasının en merkezi konumlarından birinde yer aldığını belirten Şemsettin Aydın, avan proje çıktığında ön satışlara başlayacaklarını söyledi. Aydın, Projedeki dairelerin yüzde 10’unu 4 bin lira seviyesinde satışa çıkaracaklarını anlatarak, “İlk alanlar çok kazanacak, sonra ise kademeli olarak zam yapacağız. Bölgede
8 tane üniversite var. Küçük konut talebi yüksek ama modüler sistem sayesinde konutları istendiğinde büyütebileceğiz” dedi.

KDV şu anda yüzde 1

Şemsettin Aydın, KDV düzenlemesine göre yeni konutlarda arsa rayiçlerine göre vergi verileceğini hatırlatarak, Fikirtepe’nin belediyedeki arsa rayiçlerinin 280 lira seviyesinde olduğunu ve bu nedenle KDV’nin de yüzde 1 olduğunu söyledi. Ancak, rayiç bedellerle ilgili yeni düzenlemelerin gündemde olduğunu dile getiren Aydın, “Rayiçler değişirse KDV de yükselir ama şu durumda KDV yüzde 1” dedi.

Haberin Devamı

Sosyal tesisin geliri siteye

Stüdyo’dan 3+1 ve dubleks dairelere kadar farklı seçeneklerin yer alacağı projenin en ayırt edici özelliklerinden biri, tam teşekküllü olarak hazırlanacak sosyal tesislerin yönetiminin site sakinlerine bırakılacak olması. Site yönetimi, sosyal tesisleri isterse sadece sitenin kullanımına açık tutabilecek, isterse de sosyal tesislerin işletmesini özel işletmeye verebilecek. Bu da sitenin aidat giderlerinin büyük bir bölümünü karşılayabilecek. Sosyal tesis içinde fitness center, sauna, buhar odası, Türk hamamı, iki kapalı havuz gibi üniteler yer alacak.

Bayraktar’ın dönüşümdeki son durağı Malatya oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Malatya’nın Beydağı’ndaki Fırat ve Yamaç mahallelerinde devam eden kentsel dönüş alanlarını ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.
Merkezi 500 bin nüfuslu olan Malatya’nın büyük şehir olmayı hak ettiğini ve yürütülecek kentsel dönüşüm çalışmaları ile iki tane merkeze kavuşacağından bahseden Erdoğan Bayraktar, 10 yıldır Malatya’da konut üretimi ve kentsel dönüşüm konusunda çalıştıklarını söyledi.
Özellikle 2 milyon 200 bin metrekarelik büyük bir alanı kaplayan Beydağı’nın Yamaç ve Fırat mahallerindeki çalışmalar tamamlandığında, Malatya’nın marka değerinin yükselteceğini anlatan Bayraktar, “Şu ana kadar 468 konut bitme aşamasına geldi. Bu yıl içerisinde burada, iki etap şeklinde 3 bin 200 konutun ihalesini yapacağız ve 2 yıl içerisinde de bunların inşasını tamamlamayı hedefliyoruz” dedi.

Kiraları belediye veriyor
Beydağı’ndaki kentsel dönüşüm alanında dikkat ettikleri iki husus olduğundan söz eden Bakan Bayraktar, şunları söyledi:
“Birincisi yeni yapılacak olan yerleşim alanlarında yeşil alan üretimine çok dikkat edeceğiz. Bir diğer çok önemli husus ise hiçbir vatandaşımızı buradan göndermeyeceğiz. Hepsi burada yeni ev sahibi olacak. Burada belediyemiz kiralarını veriyor.
Tamamlandıktan sonra evlerine taşınacaklar. Buradaki evlerden hak sahiplerinin tamamına, pırıl pırıl, modern, depreme dayanıklı, yeşil alanı olan, parkı olan, asansörlü, kaloriferli, enerji tasarruflu akıllı evler yapılacak.
Burası tamamlandığında hem Malatya’mızın marka değeri artacak, hem de burası çevre şehirlere de örnek olacak. Bu bölgede yüzde 90 halkla anlaşma sağlandı. Anlaşma olmayanlarla da anlaşmak için gayret sarf ediyoruz.”

Haberin Devamı

‘VALİLERE YETKİ VERDİK’
Erdoğan Bayraktar, kentsel dönüşümü Türkiye’ye yayacaklarını ve artık Türkiye’de kentsel dönüşüm zamanı olduğunu belirterek, “Yeni çıkardığımız 6306 sayılı yasa ile valilere de çok büyük sorumluluk ve yetki verdik. Kentsel dönüşüm bölgelerinde gerektiği durumlarda devreye girecekler. Ayrıca Malatya’da lisanslaştırdığımız kuruluşlar var. Riskli evlerden dönüşüm için talepler var. Türkiye’nin her tarafında olduğu gibi Malatya’da da ciddi adımlar atacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ev alırken projeyi ve firmayı iyi analiz edin

Yüzölçümünün yüzde 92'si deprem kuşağında bulunan ve nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yaşayan Türkiye’de 18 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 67’si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60’ı 20 yaş üzeri konutlardan oluşuyor. Ayrıca konutların yüzde 40’ı oturulamaz durumda ve depreme karşı güçlendirilmesi gerekiyor. İşte bu noktada yapı denetimi ve kentsel dönüşüm konusu birinci derecede önem taşıyor.
Tüketicilerin de bilinçli olması ve araştırma yapması çok önemli. Ülkemizde deprem bilincini artırmayı hedefleyen 1-7 Mart arasındaki Deprem Haftası’nda konuya dikkat çeken Çukurova Gayrimenkul İcra Kurulu Başkanı Cafer Kara, vatandaşa, inşaat sektörüne ve kamu otoritelerine seslendi.
Marmara depreminin hem sektördeki standartları hem de tüketicilerin bilinç düzeyini artırdığını söyleyen Kara, tüketicileri estetik değerlerden çok statik değerleri sorgulamaları gerektiği konusunda uyardı. Ortalama bina ömrünün 50 yıl olduğunu ifade eden Kara, mümkün olduğu kadar yeni binaların ve deneyimli firmaların tercih edilmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

Emay İnşaat, Kentplus ile dönüşüme başladı

Kentplus markasıyla birçok proje gerçekleştiren Emay İnşaat’ın son adresi Kadıköy Fikirtepe oldu. Kentsel dönüşüm bölgesi olan Fikirtepe’de gerçekleştirilen Kentplus Kadıköy projesinin son binası da yıkılarak, yeni bir yaşamın startı verildi.
Kentplus Ataşehir, Mimarsinan, Kartal, Centrium, Newport, Brandium Ataşehir, Pleon Sportivo’nun kurucusu Emay İnşaat, tasarımıyla dikkat çeken yeni projesi Kentplus Kadıköy Fikirtepe’de 1 yıldır hazırlık yapıyor. 132 adet parselde 530 kişi ile sözleşme imzalanarak gerçekleştirilen kentsel dönüşümde anlaşmaları yapılan bütün binalarda taşınmalar ve yıkımlar tamamlandı. İnşaat çalışmaları da hızla devam ediyor.

1561 daire yapacak
8 ada, 132 parsel, 611 ünite ile yapılan anlaşmalar sonrasında, 200 bin metrekarelik kapalı inşaat alanı içinde toplam 1561 daire yapılacak.
Proje genelinde her beğeniye ve ihtiyaca uygun 1+0 dan 4+1’e kadar her çeşit daire ve çeşitli büyüklükte mağazalardan oluşan bir çarşı bulunacak.
Kentplus markası ile şimdiye kadar birçok yerde proje gerçekleştiren Emay İnşaat, Kentplus Kadıköy’de de yaşam kalitesi, konforu, sosyal alanı ile modern yaşam sunmayı hedefliyor.

Avrupa Konutları ve Acıbadem el sıkıştı

Artaş Grubu, Avrupa Konutları adında 3 projesini hayata geçirdiği Atakent’e Acıbadem Sağlık Grubu ile anlaşarak Acıbadem Atakent Hastanesi’ni bölgeye kazandırdı.
Acıbadem Proje Yönetimi binasında düzenlenen imza töreninde el sıkışan Acıbadem Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve Artaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, hastanenin bölgeye ve bölge insanına hayırlı olmasını dilediler.
Çetinsaya, “Bölgede inşa ettiğimiz son proje olan Avrupa Konutları Atakent 3 ile Atakent’e büyük değer kazandırdığımıza inanıyorum” dedi.

Modern Collection’da inşaat hızla yükseliyor

Dumankaya İnşaat’ın Esenyurt’ta hayata geçirdiği Modern Vadi projesinin 2. etabı olan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden onaylı Modern Collection hızla yükseliyor. Dekorasyona hazır shell teslim olarak verilecek ve böylece sektörde bir ilke imza atacak olan Dumankaya Modern Collection için satışlar da başladı.
Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Bölgede ruhsatla ilgili sıkıntıların yaşandığı bu dönemde inşaatına hızla devam ettiğimiz ve dekorasyona hazır shell teslim olarak sunacağımız projede, Dumankaya Modern Collection ürünleriyle kişiye özel ev tasarımı ve dekorasyonu yapılabilecek” dedi.

Maltepe’deki Ofisim’de dekorasyon tamamlandı

İstanbul Maltepe’de yer alan Ofisim İstanbul’da kullanışlı ve şık çizgiler taşıyan ofislerinin dekorasyonu tamamlandı. İstanbul’un merkezinde bir ofis sahibi olmak isteyen firma sahiplerinin tercihi olan Ofisim’in ikinci kulesinde kalan son 20 ofis eski fiyat ve uygun ödeme koşulları ile sahiplerini bekliyor.
Ofisim İstanbul’da satışa sunulan 205 metrekareden 1180 metrekareye kadar büyüyebilen mağaza seçenekleri de bulunuyor. Ofisim İstanbul, 22 kat ve 3 ayrı bloktan oluşuyor. 60 bin metrekarelik kapalı bir inşaat alanında, 15 bin metrekare arsa üzerinde 219 adet bağımsız bölüm ve mağazalardan oluşuyor.

MIPIM’de en iyiyi halk oylaması belirleyecek

Dünyanın en büyük mimari ve gayrimenkul buluşmalarından biri olarak gösterilen ve gayrimenkul alanında en prestijli fuar olarak kabul edilen MIPIM’de finale kalan tüm projelerin yer aldığı “People’sChoiceAwards” kategorisinde oylamalar halk tarafından yapılıyor. www.mipimworld.com’dan ve MIPIM sosyal ağlarından yapılan halk oylaması 11 Mart 2013 tarihine kadar devam edecek.
Bu yıl 23.’sü düzenlenen MIPIM’de, Akasya Acıbadem ve Bosphorus City ile finale kalan mimar Mehpare Evrenol, “2 projemizle 2 ayrı kategoride yer almak ise gerçekten gurur verici. Türk projelerimiz için herkesten oy bekliyoruz” dedi.