Konut Fikirtepeliler Zengin Oldu!

Fikirtepeliler Zengin Oldu!

12.08.2014 - 11:37 | Son Güncellenme:

Fikirtepeliler, mahalleleri kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra müteahhitlerle yaptıkları sözleşmelerle milyoner oldu.

Fikirtepeliler Zengin Oldu

Şehrin ortasında olmasına karşın gecekondu imajından kurtulamayan fikirtepe, kentsel dönüşüm sayesinde çağdaş gökdelenlere ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Eskiden kendi yağıyla kavrulan Fikirtepeliler de müteahhitlerle yaptıkları anlaşmalardan sonra milyonerliğe adım atıyor.

Haberin Devamı

Dönüşüme önceleri mesafeli yaklaşanlar şimdi ‘en karlı’ seçeneği bulmaya çalışıyor. Bazı firmalar 50 metrekareye bir daire verirken bazıları 30 metrekareye bile bir daire veriyor. Dönüşüm tamamlandıktan sonra bölgede evlerin tanesinin en az 750 bin lira olacağı tahmin ediliyor.

300 metrekareye 7 milyon

Dumlupınar Mahallesi sakinlerinden Bülent Güngül, artık ‘zenginler listesinde.’ 330 metrekare yeri olan Güngül’ün, anlaştığı firma her 40 metrekare için bir daire verecek. Güngül, dönüşüm tamamlanıp dairelerini aldığında 7.2 milyon liralık servete sahip olacak.

Tek sıkıntının ‘teminat’ olduğunu belirten Güngül, “İmzalar atıldı, güven sıkıntımız var, teminat verilmedi, yani diyelim firma battı, evim de yıkılmış olacak, sonra ne yapacağız. Onun dışında iyi oldu, elimize bir fırsat geçti, aklımıza bile gelmezdi” diyor.

Haberin Devamı

192 metrekareye karşı 4 daire alacak

Mehmet Çiçek ise 192 metrekare olan yeri için dört daire alacak. “Artık yaşanacak hali de kalmadı, dönüşmesi daha iyi” diyen Çiçek, daireleri satması durumunda eline geçecek paraya “Fazla bile” diyor.

Fiyatı az buldu

Mahallede bir dondurma dükkanı olan Yalçın Emin, ‘satıştan memnun değil.’ Dairelerinin tanesinin bitince 300 bin lira edeceğini öğrenen Emin, “900 bin liraya kadar alıcısı olan yerler var, bizimki böyle gitti, az oldu” yorumunu yapıyor.

"Şaşırdık ama çok memnunuz"

Hatun Aydın, dönüşümün en şanslılarından. 130 metrekare yeri için 4 tam bir de yarım daire alacak. Aydın, “Önce şaşırdık, biri bir tarafa çekiyordu biri bir tarafa, böyle anlaştık, yıllardır buradayız yerimizden olmak istemeyiz ama artık oldu olan, çok şükür memnunuz” diye konuşuyor.