Ankara Fildişi Sahili Afrika Müslüman Üniversitesi'ne Bilişim Altyapısı

Fildişi Sahili Afrika Müslüman Üniversitesi'ne Bilişim Altyapısı

27.10.2017 - 12:31 | Son Güncellenme:

.

Fildişi Sahili Afrika Müslüman Üniversitesine Bilişim Altyapısı

Fildişi Sahili İmamlar Yüksek Konseyi’nin (COSIM) talebi doğrultusunda, TİKA tarafından Fildişi Sahili Afrika Müslüman Üniversitesi bünyesinde bir bilgisayar laboratuvarı kuruldu.
TİKA, Fildişi Sahili’nde gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Fildişi Sahili Afrika Müslüman Üniversitesi bünyesinde bir bilgisayar laboratuvarı kuruldu. Gerçekleştirilen proje kapsamında, gelişmekte olan üniversitenin bilgiye ulaşımını kolaylaştırmak ve eğitim kalitesini artırmak üzere, modern bilgisayarlar ve elektronik cihazlar üniversite öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin hizmetine sunuldu.
Abidjan Büyükelçisi Esra Demir’in, Fildişi Sahili İmamlar Yüksek Konseyi Başkanı Cheick Aima Boikary Fofana ve TİKA temsilcilerinin hazır bulunduğu teslim töreni üniversitenin Abidjan’da bulunan Fildişi Sahili Afrika Müslüman Üniversitesi kampüsünde düzenlendi.
Tören sırasında, TİKA temsilcisi Kutluhan Yücel, söz konusu yardım kapsamında üniversiteye bilgisayar laboratuvarının kurulduğunu söyledi. Abidjan Büyükelçisi Sayın Esra Demir tören sırasında yapmış olduğu konuşmasında, TİKA’nın yaptığı bu yardımın sadece öğrencilerin daha iyi donanım ve son teknoloji bilişim imkânlarından faydalanmalarını sağlamakla kalmayıp, Fildişi Sahili ile Türkiye arasındaki ilişkilerin güçlenmesine de katkı sağladığını ifade etti.
Son olarak, COSIM Başkanı İmam Cheikh Aima Boikary Fofana, bu yardımdan dolayı memnuniyetini belirterek, öğrencileri bu cihazlardan en iyi şekilde yararlanmaya çağırdı. Fofana, söz konusu yardım ile üniversitenin yeni teknoloji imkânları ile daha iyi bir eğitim sunacağını ifade ederek, Türkiye ve TİKA temsilcilerine teşekkür etti.
Milli İslam Konseyi tarafından 2009 yılında kurulan Fildişi Sahili Müslüman Üniversitesi, ülkenin tek İslam üniversitesi olma niteliğini taşıyor. Üniversite; Fransızca, İngilizce ve Arapça dillerinde eğitim veriyor ve lisans-mastır-doktora sistemini benimsemiş durumda. Üniversitede verilen yüksek dini eğitimin yanında, pozitif bilimler de öğretiliyor.