Balıkesir Filistinli Öğrencilere Veda Yemeği

Filistinli Öğrencilere Veda Yemeği

30.10.2016 - 13:31 | Son Güncellenme:

.

Filistinli Öğrencilere Veda Yemeği

Bir haftadır ilçede bulunan Filistinli öğrenci ve öğretmenler onuruna Edremit Belediyesi tarafından Altınoluk mahallesinde belediyeye ait otelde veda yemeği verildi. Yemekte konuşan AK Parti MKYK Üyesi Ali Aydınlıoğlu, Filistin halkının çok acılar çektiğini hatırlatarak savaşların durması temennisinde bulundu.
Edremit’teki Zeytinli Naim Süleymanoğlu İlkokulu, 75. Yıl Ortaokulu, Şehit Mustafa Serin Fen Lisesi’nin kardeş okulu olan Doğu Kudüs şehrindeki Dar El Tifil Al Arabi Okullarından 22 kişilik heyet ile bugün bir yemekte bir araya gelen AK Parti Balıkesir Milletvekili ve MKYK Üyesi Ali Aydınlıoğlu, “Filistinli kardeşlerimiz çok acı çektiler” diyerek savaşların durması temennisinde bulundu.
Aydınlıoğlu “Türk ve Filistin halkları kardeştir. Biz Türk halkı olarak, Türkiye Cumhuriyeti hükümeti ve devleti olarak her zaman Filistin halkının haklı mücadelesinin yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Filistin ve Türk öğrencilerin kaynaşması, arkadaş olması dost olması, öğretmenlerimizin tanışması çok güzel bir proje. Bu projeye emek verenleri kutluyor, inşallah savaşların olmadığı, barışın sağlandığı bir dünyada yaşamayı diliyorum.” dedi. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı da, “Filistinli konuklarımızı ülkemizde ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duymaktayız. Türk milleti her zaman Filistin halkının yanında olmuştur. Çünkü her iki ülke arasında tarihi ve kültürel bir geçmiş bulunmakta” ifadelerini kullandı. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ise Filistinli konuklara tarihi Antandros kentinin Truva savaşlarındaki ve dünyadaki öneminden bahsederek, Filistinli konuklara ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuşmaların ardından Türk ve Filistin heyetleri karşılıklı birbirlerine çeşitli hediyeler ve plaket sundu.