Dünya Filistinliyi vuran İsrailli çavuşa 18 ay hapis

Filistinliyi vuran İsrailli çavuşa 18 ay hapis

21.02.2017 - 13:54 | Son Güncellenme:

İsrail'i birbirine katan davada asker Elor Azaria'ya verilen ceza 18 ay oldu, çavuş annesinin kollarında kararı gülerek karşıladı. Olan biteni televizyon başında izleyen Filistinli El Şerif'in ailesi, büyük bir hayal kırıklığı yaşadı.

Filistinliyi vuran İsrailli çavuşa 18 ay hapis

El Halil kentinde güvenlik güçlerine bıçaklı saldırı düzenlerken ağır yaralı ele geçirilen Filistinliyi başından vurarak infaz eden İsrail askeri Elor Azaria, 18 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Ocak ayı başında suçlu bulunan asker için verilen ceza bugün açıklandı. Savcılığın 5 yıla kadar ceza talep ettiği davada mahkeme 1,5 yıla hükmetti. İsrail'de benzer suçlara 20 yıla kadar hapis cezası verilebiliyor.

Duruşma salonunda yerini alan askerin ailesi ve yakınları, kararı birbirlerine sarılarak kutladı ve gülücükler saçtı. Çavuş Azaria, annesinin kollarında gülerek poz verdi.

İsrail'in bir numaralı gündemi olan davayı mahkeme dışında takip eden aşırı sağcılar, ABD Başkanı Donald Trump'ın maskelerini taktı. Maskeli göstericinin elinde 'Trump! Yardım et' yazıyordu.

Filistinli Abdülfettah El Şerif'in ailesi ise televizyon başındaydı. Mahkemenin kararını açıklamasını canlı izleyen aile, verilen ceza karşısında büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Askerin babası, kararı bir 'şaka' olarak yorumladı.

Haberin Devamı

İŞTE O ANLAR +18

Çavuş Azaria, Mart 2016'da ağır yaralı halde yerde yatarken kolunu kaldıran Abdülfettah el Şerif'e yakın mesafeden ateş etmiş, çekilen video görüntüsünün ortaya çıkmasıyla gözaltına alınmıştı.

İsrailli asker, daha önce mahkemede verdiği ifadede kendini savunmak için ateş açtığını söylemişti. Çavuşun El Şerif’i infaz ettiğini savunan savcılığın asker için istediği ceza 20 yıl hapis.

Dava daha önce de İsrail'i ikiye bölmüştü. İsrailli insan hakları örgütleri ve Filistinliler, Azaria’nın hapse atılmasını istiyor. İsrail toplumunun yarısı ise, genç askerin suçsuz olduğunu savunuyor.