Kültür Sanat Filmekimi'nde %100 doluluk bekleniyor

Filmekimi'nde %100 doluluk bekleniyor

19.09.2017 - 10:55 | Son Güncellenme:

İstanbul yavaş yavaş festival mevsimine giriyor. 15. İstanbul Bienali başlamışken bir sonbahar klasiği olan Filmekimi'ne de sayılı gün kaldı. Filmekimi'nde bu yıl %100 doluluk bekleniyor.

Filmekiminde %100 doluluk bekleniyor

İKSV'nin düzenlediği Filmekimi her yıl güçlenerek büyüyor. Buna göre, 2012’de 39 film ile 47 bin sinemasevere ve %98 doluluk oranına ulaşan Filmekimi, 2016’da 51 film ile yaklaşık 90 bin sinemasevere ve %95 doluluk oranına ulaştı. Filmekimi’nin bu yıl da 100 bin sinemasevere ulaşması bekleniyor.

Haberin Devamı

Ödüllü filmler gösterilecek
16. Filmekimi’nde, Cannes’da Altın Palmiye kazanan The Square, Venedik’te Altın Aslan kazanan The Shape of Water, Stephen Frears’den Victoria&Abdul, Darren Aronofsky’den mother!, Yorgos Lanthimos’tan Cannes ödüllü The Killing of A Sacred Deer, Michael Haneke’den Happy End, Good Time, Cannes’da En İyi Senaryo ödülü kazanan You Were Never Really Here, Fatih Akın’dan Almanya’nın Oscar adayı In the Fade gibi merakla beklenen filmleri izlemek mümkün olacak.

Biletler 23 Eylül’de satışta
Filmekimi gösterimleri İstanbul’da Beyoğlu ve Atlas Sinemaları, Kadıköy Rexx Sineması ve Cinemaximum City’s Nişantaşı’nda yapılacak. Biletler, İstanbul’da, 23 Eylül Cumartesi 10.30’da Beyoğlu Atlas, Kadıköy Rexx sinemalarına açılacak gişelerden ve Biletix satış kanalları üzerinden satışa sunulacak. Diğer şehirlerde bilet satışları ise 23 Eylül’den itibaren Biletix satış kanalları üzerinden ve etkinlik tarihinden bir gün önce etkinlik gişelerinden yapılacak.

Haberin Devamı

Lale üyeleri bu yıl da biletlerini %25'e varan indirimlerle öncelikli olarak alabilecekler. Lale üyeleri için ön satış günleri; Siyah ve Beyaz Lale üyeleri için 19 Eylül, Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri için 20-21-22 Eylül.