Cadde FiLMiN ENERJiSi BENi TAVLADI

FiLMiN ENERJiSi BENi TAVLADI

09.02.2015 - 19:48 | Son Güncellenme:

‘Sonsuz Bir Aşk’ filminde ‘Aylin’ karakterini canlandıran Ayfer Dönmez, “Senaryonun samimiyeti beni çok etkiledi. Çok komik aynı zamanda hüzünlü” diyor.

FiLMiN ENERJiSi BENi TAVLADI

‘Hatırla Sevgili’nin ‘Işık’ı, ‘Dila Hanım’ın ‘Fatma’sı Ayfer Dönmez, ‘Sonsuz Bir Aşk’ filminde ‘Aylin’ karakteriyle karşımıza çıktı. Dönmez, oynadığı karakterlerin aksine neşeli biri olduğunu söylüyor. Oyuncuyla projesinin detaylarını konuştuk.

‘Sonsuz Bir Aşk’ta sizi heyecanlandıran ne oldu?

Haberin Devamı

Senaryonun samimiyeti beni çok etkiledi. İnsanı hemen içine alıyor. Çok komik aynı zamanda duygusal ve hüzünlü. Hissetmekte hiç zorlanmadım. Bir de bu film için çok güzel bir kadro kuruldu. Özlem Tekin, İsmail Hacıoğlu... Aslında filmin enerjisi beni tavladı.

Teklifi kabul etmenizde rolün etkisi nedir?

Rolümü de sevdim. Film, iki kanser hastasının yol hikayesini anlatıyor. Ben de ‘Serhan’ (Ferhat Gündoğdu) karakterinin aşık olduğu kadını oynuyorum.

Bu devam niteliğinde bir proje... ‘Sonsuz’ filmini izlemiş miydiniz?

Proje geldikten sonra izledim. Hikaye trajikomik bir şekilde işlenmiş. Başımıza ne gelirse gelsin hayata tutunmak gerektiğini anlatıyor.

Siz öyle mi yaşıyorsunuz?
Herkes gibi benim de iniş çıkışlarım oluyor. Ama pozitif olmaya çalışmayı öğrendim. Sonuçta insan ne isterse onu yaşıyor.

İnternetteki sözlüklerde sizin için “Naif, kırılgan biri” yazmışlar. Öyle misiniz gerçekten?

Haberin Devamı

Hayır, o kadar kırılgan ve naif bir insan değilim. Bence insanlar beni çok iyi tanımıyor. Seyirci, oyuncuları izlediği karaktere göre değerlendirip o şekilde yargılıyor. Halbuki bizim bambaşka bir hayatımız ve bambaşka renklerimiz var. Ben mesela her ne yapıyorsam yapayım kesinlikle heyecan duymak zorundayım. Merak ve heyecan duygusu beni gerçekten dinç tutuyor ve coşku veriyor.

‘Hatırla Sevgili’de rol aldığınız Belçim Bilgin ve Beren Saat yakın arkadaşınız. Set dostluklarınız uzun yıllar devam eder mi?

Biz başka bir şey yakaladık ve o hiç bitmedi. Yıllardır en özel günlerimizde hep birlikteyiz. İkisini de çok seviyorum. Sonrasında çalıştığım dizilerden de böyle güzel dostluklar edindim, umarım onlar da sürer. Her işimden bana iki kişi kalıyor, en büyük kazanç o gerçekten.

‘Oyunculuğa çok kafa yoruyorum’

En son ‘Dila Hanım’da izlemiştik sizi. Yeni bir dizi projesi var mı?
Okuduğum senaryolar var ama gerçekten parçası olmaktan keyif alacağım bir proje bekliyorum.

Oyunculuktaki gelişiminizi nasıl buluyorsunuz?

Ben bu işe çok fazla kafa yoruyorum, eğitim alıyorum. Sürekli “Daha iyi nasıl olur?” diye düşünüyorum. Oyunculukla ilgili içimde hep yeni şeyler keşfetme isteği var.

Bir ara yönetmen olmak istiyormuşsunuz. O hayale ne oldu?

Haberin Devamı

O hayal hep var. Hatta şu sıra biraz yükseldi. Ama gerçekten anlatmak istediğim bir hikayem olduğunda yönetmenlik yapmak istiyorum. Öyle bir hikayeyle karşılaştığım an bunu yapacağım.

Fotoğraf tutkunu

Ayfer Dönmez, Ağva ve Şile’de gerçekleşen film çekimlerinde çok eğlendiğini ve set aralarında bol bol fotoğraf çektiğini söyledi. Dönmez, “Fotoğraf çekmek gördüklerime belirli bir mesafeden bakabilmemi sağlıyor. Bu mesafeyle bazı anları daha iyi fark ediyorum. Hikayesi, hissi olan kareler çekmekten hoşlanıyorum. Çekim yaparken zamanı kullanmayı da anlıyorum” dedi.