Dünya Final maçında bomba paniği

Final maçında bomba paniği

05.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şampiyonlar Ligi finalini Torino’da takip eden Juventuslu taraftarlar arasında bomba paniği yaşandı. Çıkan izdihamda 6’sı ağır olmak üzere 600’ün üzerinde kişi yaralandı

Final maçında bomba paniği

30 bin kişi doldurdu
Galler’in başkenti Cardiff’te önceki akşam Şampiyonlar Ligi’nin final mücadelesi oynandı. Real Madrid ve Juventus’u karşı karşıya getiren maç için, İtalyan ekibinin şehri Torino’daki San Carlo Meydanı’na dev ekran kuruldu. Yaklaşık 30 bin futbolseverin meydanı doldurduğu sırada, taraftarlar arasında “Bomba var, kaçın!” şeklindeki çığlıklar paniğe neden oldu. Ortalık bir anda karışırken, yaşanan izdihamda biri çocuk 6’sı ağır olmak üzere 600 kişi yaralandı.

‘Heysel’e benziyordu’
Gerçek ise kargaşa durulduktan bir süre sonra anlaşıldı. Bir grup taraftarın yaslandığı merdivenlerin korkuluğunun düşmesiyle güçlü bir ses duyulduğu ve terör saldırısı yaşandığının sanıldığı öğrenildi. Rainews24 kanalına konuşan bir tanık, aynı anda meydanda atılan meşalenin de paniği beslediğini, bunun bir bomba sanıldığını söyledi. İzdihamı yaşayan başka bir tanık da, “Meydandaki izdiham Heysel faciasına benziyordu” ifadelerini kullandı.