Ekonomi Finans Teknoparkı için imzalar atıldı

Finans Teknoparkı için imzalar atıldı

07.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, “İstanbul Ticaret Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Boğaziçi Üniversitesi ile beraber yakın gelecekte finans teknoparkı kuracağız, imzaları attık” dedi.

Finans Teknoparkı için imzalar atıldı

Borsa İstanbul ve İstanbul Ticaret Üniversitesi işbirliğiyle oluşturulan Borsa Uygulama ve Finans Simülasyon Laboratuvarı (BISTLAB) üniversitenin Sütlüce yerleşkesinde açıldı.

Haberin Devamı

Laboratuvarın açılış töreni, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, İstanbul Ticaret Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Vekili Hasan Erkesim, İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazım Ekren, İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve oda temsilcileri ile akademisyenlerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Finans Teknoparkı için imzalar atıldı

Karadağ konuşmasında gerçek zamanlı finansal eğitim laboratuvarı ve ‘Küçük bir borsa seans salonu’ diye tabir ettiği BISTLAB’de start verildiğinde borsada yapılan aktivitelerin tamamının gerçekleştirilebileceğini söyledi.

BISTLAB’in sermaye piyasalarının ve finansal okuryazarlığın gelişmesi için önemli olduğunu belirten Karadağ, “Borsa İstanbul olarak finansal okuryazarlığı geliştirme anlamında çok ciddi şeyler yapmamız lazım” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Tecrübe kazandıracağız’

Himmet Karadağ, “Finansal anlamda çok daha alt düzeyde konularda bile takıldığımız, çok ciddi manipülasyonların ve dolandırıcılıkların mağduru olduğumuz, son yaşadığımız olaylarda da hepimiz şahitlik ediyoruz ki çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz, olay gerçekleştikten sonra onları toparlamak kolay olmuyor” diye konuştu.

Karadağ, “BISTLAB’daki derslerde Borsa İstanbul yöneticilerimiz de sürekli destek olmaya devam edeceğiz, aktif destek vereceğiz” dedi.

Karadağ, buradaki derslerde tecrübeyi yaşayan öğrencilerin finansal manipülasyonlara, dolandırıcılık hadiselerine karşı çok daha bilinçli olacaklarının altını çizdi.