Ekonomi Finansa, girişimcilik ve kültür-sanat yakışıyor

Finansa, girişimcilik ve kültür-sanat yakışıyor

04.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer, Sabancı Üniversitesi ile güçlerini birleştirdiklerini belirterek, “Türkiye’ye ekonomik değer yaratmaya gayret ediyoruz” dedi.

Finansa, girişimcilik ve kültür-sanat yakışıyor

Sabancı Üniversitesi’nin Akbank sponsorluğunda kurduğu Finansal Mükemmeliyet Merkezi’nin ilk konferansında finans piyasalarının geleceği tartışıldı. Konferansın açılışında konuşan Suzan Sabancı Dinçer, Akbank’ın sadece ekonomik ve finansal faaliyetlerle sınırlı kalmak istemediğini söyledi.

“Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşması adına eğitim, girişimcilik, kültür ve sanat konularına ağırlık veriyor ve bu üç alanda emek harcıyoruz” diyen Dinçer, Akbank’ın eğitim, girişimcilik, ve kültür ve sanat alanlarına ağırlık verdiğini belirtti.

Dinçer, “Akbank olarak 1948 beri ülkemizde bankacılık faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz. 900 şubemiz, 14 bin çalışanımız, 15 milyon müşterimiz, 90 milyar dolar değerindeki aktifimiz, 10 milyar dolar değerindeki hisse değerimiz ile biz, Türkiye’nin çok önemli bir oyuncusuyuz. Her zaman Türkiye’ye ekonomik değer yaratmaya gayret ediyoruz” dedi.

‘Mükemmellik hedeftir’
Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker ise, “Finans, uygulamalı matematiğin, ekonominin ve siyaset bilimlerinin buluştuğu, kişilerin ve toplumun geleceği ile sınandığı yerdir” dedi. ‘Mükemmeliği hedefleyin ancak mükemmelim demeyin’ diyen Berker “Sabancı Üniversitesi olarak, bu en önemli faaliyette CEF içinde olmaktan çok mutluyuz” dedi.