Ekonomi Finansın kalbine dev yatırım

Finansın kalbine dev yatırım

21.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Uluslararası İstanbul Finans Merkezi’nin altyapı işlerini üstlenen Ağaoğlu Şirketler Grubu, taahhütlerini tamamladı. Ağaoğlu, İFM içinde yer alan rezidans bloğunu da satışa çıkardı.

Finansın kalbine dev yatırım

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nde (İFM) kamu ve özel sektör çalışmaları sürüyor. Küresel finansın önemli merkezlerinden olacak İFM’nin tüm altyapı çalışmalarını üstlenen Ağaoğlu Şirketler Grubu, bunun karşılığında inşa edeceği birimlerden rezidans bloğunu satışa çıkardı. İFM içindeki tek rezidans olacak bloğun işletmesi için de görüşmeler sürüyor.

Haberin Devamı

Projenin tanıtım toplantısında konuşan Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, rezidans bloğunun ‘İFM’nin kalbinde’ olduğunu anlatırken, “İFM’nin kıyısında, köşesinde değil tam içindeyiz. Yatırımcılarımız doğrudan Uluslararası Finans Merkezi’ne yatırım yapacak. Bu ürünün alternatifi yok” dedi.

Finansın kalbine dev yatırım

Finans Merkezi’yle ilgili tüm altyapı işlerini de yaptıklarını vurgulayan Ağaoğlu, “İlk kazmayı 2012’de vurduğumuz günden bu yana 8.5 milyon metreküp hafriyat çıkardık. Taahhüt ettiğimiz gibi projedeki diğer kurumlara ait alanları temel seviyesine getirip teslim ettik. Metro istasyonunu tamamlayıp teslim ettik. Diğer paydaşların inşaatları da tamamlanma aşamasında. Kamuda işler 2017’den sonra hızlandı. Biz işlerimizi bitirdik, kamunun bize yetişmesini bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Vergisel düzenleme...

Tüm hafriyat işlerini, ortak altyapılarını, metro istasyonu ulaşım yollarını, kapalı ve açık otoparklarını, proje alanının zemin iyileştirmesi ile tüm yapısal ve peyzaj işlerinin kendilerini ait olduğunu hatırlatan Ağaoğlu, “Şu ana kadar kendi kaynaklarımız ile tamamladığımız işler için 400 milyon dolar harcama yaptık” dedi.

İFM’nin ‘sadece bir gayrimenkul projesi olmadığına’ değinen Ali Ağaoğlu, bu mega projenin Türk ekonomisi için stratejik değere sahip olduğunu söyledi. Ağaoğlu, “Bu proje hem global, hem de milli bir projedir. Büyümemizi sürdürmek istiyorsak ucuz ve yeni finansal kaynaklara ihtiyacımız olacak. İşte İFM de bu görevi görecek. Biz burada regülasyonlar ve teşvikler ile ilgili gerekli adımların atılmasını bekliyoruz. Bir yerin finans merkezi olması sadece binalarla olmuyor. Hukuksal ve vergisel düzenlemeler yapılmalı. Bunun için kamunun çalışmaları olacak” diye konuştu.

Finansın kalbine dev yatırım

Global merkez

Emlak Konut GYO Genel Müdür Yardımcısı Hakan Akbulut da İstanbul Finans Merkezi’nin 2007-2013 yılları 9. Kalkınma Planı ile hükümetin öncelikli olarak takip ettiği projelerden olduğunu hatırlatarak, “Biz Ataşehir’de 13 bine yakın bağımsız bölüm geliştirdik. İFM ile bunu taçlandırmış olacağız. Ülkemizin yakaladığı büyüme oranlarının bu yıl da süreceğini ve bu büyümenin hem finans merkezini, hem de sektörümüzü canlandıracağını düşünüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Fiyat 500 bin TL’den başlıyor

Satışa çıkan rezidans bloğuyla ilgili bilgi veren Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Rahvalı, “Ascott Grubu ile işletme için görüşmelerimiz sürüyor. Arzu eden müşterilerimiz mülklerini işletmeye verip rezidans bedelinin yüzde 6’sı kadar bir getiriye sahip olabilecek. Blokta 319 rezidans daire bulunuyor. Çoğu 1+1 olan konutlar içinde 2+1 daire seçenekleri de bulunuyor. Bunların fiyat aralığı 500 bin lira ile 2 milyon lira arasında. Tüketiciler için esnek ödeme planları da yaptık” dedi.